7 km lugn löpning

Då var pass två på träningsprogrammet avklarat: 7 km lugn löpning! Eller ja, egentligen var pass två i tisdags och skulle vara intervallträning, men dessa första två veckorna när Leo inte går på dagis får jag inte in det passet i schemat så jag låter dansen vara istället för det. Sen är tanken att jag ska köra intervallpasset på förmiddagen, med Lovis i joggingvagn, och dansa på kvällen. Alternativt köra intervallträning på hemvägen från dansen de gånger jag inte kör. Då är uppvärmningen klar redan 😉

Nåja, tillbaka till dagens pass! 7 km lugn löpning. Först och främst kan jag säga att jag var glad/stolt över att jag kom ut på löpning över huvud taget. Vi var och hälsade på Johans mormor och morfar så det blev senare läggning, och så skulle Johan gå med Storm på kvällis innan jag kunde bege mig ut ca 20.30. Dessutom hade jag ont i magen och har varit extremt trött och less hela dagen. Men jag kände att jag nog behövde det, plus att börjar man skjuta upp det blir det till slut bara pannkaka av alltihop! Så jag tog mig ut!

Eftersom att jag inte har sprungit så långt i mitt vuxna liv (nånsin?) visste jag inte hur fort jag skulle våga springa för att orka runt, så jag började väääldigt lugnt. Tog det visserligen väldigt lugnt hela rundan med en medelhastighet på 8.10 min/km men i sista 2 km ökade jag på något när jag kände att jag hade mkt ork kvar.

Känns nästan som att jag skulle kunna springa hur långt som helst. Visst blir det tungt då och då, men jag vet ju att det snart går över, och när det gör det känns det som att jag skulle kunna springa för evigt.

Jag ska förresten ta med löparskorna till Mallorca när vi åker dit. Annars missar jag två distanspass och ett intervallpass, dessutom vet jag hur jag är om jag tar en paus. Det kan bli väldigt svårt att börja om… Blir kul med lite miljöombyte. Tänkte att jag ju kan köra lite intervaller på stranden. Första dagen måste jag nog fråga om tips på väg dock, och en karta, för då ska jag springa 1,2 mil!

Men nu, god natt!