I dag blev det 2 x 10 minuter tröskelintervaller som skulle ligga på tempo kring 5:45. Det kändes riktigt bra, och tröskeltiderna blev mycket snabbare på 5:28 respektive 5:26.

Jag började med 2,5 km uppvärmning, sedan blev det ca 5 min dynamisk rörlighet. Efter intervallerna körde jag 2 km nedjogg. Och nu körde jag verkligen lugnt också! Sprang och tänkte på loppet nästa vecka så tempot sjönk ibland ända till 7:00/km.

Mellan trösklarna var det 2 min vila, men då närmade jag mig den långa backen i mitten av denna runda så joggade jag lite snabbare än jag brukar på vilan (brukar till och med oftast gå när det är många intervaller). Jag försökte klara av så mycket jag kunde av backen för att inte få så mycket påverkan på tröskel två. Hann ungefär upp för halva backen tills tröskel två startade.

Har försökt tänka på hur min puls är i olika lägen, och jag tror att det är när jag kommer över 180-185 i puls som jag börjar närma mig mjölksyran, så på loppet ska jag försöka hålla mig under det.

Nu fokuserar jag dock mest på att hålla mig frisk, med en febrig make här hemma… Och på att baka äppelkaka! Plockade massa äpplen igår, men förstå besvikelsen när jag inser att det bara går åt 2 äpplen till min äppelkaka… Så nu måste jag hitta råsaftscentrifugen ute bland alla kartongern så att vi får lite variation på äppelkonsumtionen!