Drama och glädje – och en massa annat!

Ja, här har det varit träning (så klart), knakande, drama och stor glädje! Är spännande saker på gång! Men mer om det när det är klart (retstickan Lisa tittar fram 😛 ). Dagen efter det senaste blogginlägget sprang jag 4 km igen. Olikt från vad jag hade tänkt blev det faktiskt asfalt – och snabb var jag! […]

Ja, här har det varit träning (så klart), knakande, drama och stor glädje! Är spännande saker på gång! Men mer om det när det är klart (retstickan Lisa tittar fram 😛 ).

Dagen efter det senaste blogginlägget sprang jag 4 km igen. Olikt från vad jag hade tänkt blev det faktiskt asfalt – och snabb var jag! Bra gick det i alla fall och knät mådde lika bra som på trailrundan. Det betyder ju dock också att det kändes som att det hade kunnat börja göra ont om jag fortsatte… Men idag har jag varit till min kiropraktor Wikström igen, och vi hittade en del som kan orsaka det. En liten böjning i ryggraden kombinerat med stela muskler på höger sida i bland annat ländrygg och säte. Så nu vet jag och Johan vad vi ska göra – jobba med att mjuka upp de stela musklerna och stelheten. Sådana här gånger passar det UTMÄRKT att ha en man som är massör och snart massageterapeut!

I lördags skulle jag egentligen testa springa liiite längre (typ 5-6 km), men det blev inget av det. Jag lyckades slinta med kniven när jag skar torkat renkött och skar nästan av mig fingerblomman på höger tumme. Så det blev istället ett besök till akuten (och sedan familjeläkarjouren) där de fick limma fast den 50-öresstora fliken igen…

Oooops...
Oooops…

Fick i alla fall till 60 km cykling utomhus på söndagen, trots tummen. Egentligen växlar jag ner med höger tumme, men nu fick jag helt enkelt växla ner med vänster hand istället. Funkade det också. Blev dock väldigt blött och kallt om fötterna då jag inte hade bra skor och inga skoöverdrag. Hade egentligen tänkt fortsätta en bit till efter att ha ätit lunch med familjen, men fick ändå ihop 60 km och hade planerat cykla 60-80 km, så jag nöjde mig så.

På torsdagen fick jag ju också ihop ganska många kilometer så det har varit en bra cykelvecka! Jag valde att ta med cykelvagnen istället för att lämna den på dagis efter lämning och så cyklade jag och gjorde ett ärende i stan och sedan cyklade jag till ICA Maxi och storhandlade. På vägen hem cyklade jag även fel lite (trodde jag skulle kunna ta en väg som jag inte kunde ta). Så efter att kommit hem, kastat i mig lite mat och sedan kastat mig ut igen och hämtat barnen på skola och dagis så hade jag kommit upp i 42 km cykling.

Det är skönt att ha kommit igång med cykelpendlingen till skola och dagis nu. Även om snön och halkan idag och igår gjort att vi fått åka bil då sonen ju inte har vinterdäck 🙁 Men imorgon hoppas jag på cykling igen! Då ska jag även träna på min löpteknik med hjälp av min fd klasskompis Lars. Ska bli kul!

Men nu ska jag göra mig klar för sängen, så godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *