Dubbelpass löpning och mys med familjen

I helgen körde jag dubbelpass löpning, 12 km asfalt i går och 13 km i skogen i dag. Trots lite småkänningar bitvis (främst i går) har det känts bra i benhinnor, knän och rumpa! Främst kändes knät av lite när det var sån HIMLA MOTVIND andra halvan av passet i går. Då blev det långsammare tempo och rakare hållning, det vill säga sämre löpsteg. Och det verkar ju vara det som gör det för mina knän. I dag sprang jag ju mest i skogen så då var det mindre motvind, bara lite i slutet då jag sprang i öppna landskap.

Början av dagens runda.
Början av dagens runda.

Huvuddelen av dagens pass var på skogsvägar lik den på bilden ovan, men ca 1,5 km var terränglöpning. Den andra sträckan terränglöpning (ca 1 km) körde jag på lite snabbare, lite som en intervall blev det. Det syntes inte på tempokurvan – förutom att den höll sig rak och hade jag inte kört på så hade jag ju sprungit långsammare då än på skogsvägen – men däremot på pulskurvan 😛

Efter passen har det även blivit 10 minuters yoga. Jag använder Yoga Studio appen (den kostar några kronor, minns inte vad faktiskt), och de har bland annat anpassade pass för löpare. Jag brukar köra ett sådant 10-minuters pass ibland. Tänker försöka få in det efter varje pass, då jag är hemma i alla fall.

Utöver träning har det även blivit en hel del mys med familjen så klart! I dag åkte vi bland annat ut till Svartviksstugan och gick en bit längs Gästrikeleden. Vi satte oss vid en träkåta för att göra oss lite kaffe till maken, varm choklad till barnen och varmt vatten med ingefära till mig. Kring 2 timmar med härligt frisk luft, vacker utsikt och bara varandra! Sonen satt och tränade på att tälja och dottern lekte på som vanligt. Som balsam för själen 🙂

Totalt den här veckan har det blivit rekordmycket löpning, hela 50,4 km! Men det är ju bara för att jag bytte plats på söndagens långpass och måndagens yoga. Denna veckan kommer bli lite lugnare med “bara” kring 40 km. Men i morgon börjar jag lugnt med veckans långa yogapass, annars blir det vila.

Nu ska jag gå och få en helkroppsmassage. Det är bra med en make som utbildar sig till massageterapeut! 😉