I dag testade jag lite träning á la Paolo Roberto på eftermiddagens “fikapaus”. Jag körde ungefär halva programmet för ben och mage; några plankor och andra magövningar, vadpress, upphopp, utfall med mera. Lagom för en kort styrkestund och för att få lite mer fokus när jag var trött.

En sak som slog mig när jag gjorde sidoplanka vänster sida – vanlig planka – sidoplanka höger sida 30 sekunder vardera var att jag kände mig mycket svagare på höger sida än vänster. Vet inte om det är roller derbyn (man blir ju lite snedtränad av att åka åt samma håll hela tiden), men nu blir det i alla fall till att träna lite mer högersida ett tag – tills de jämnat ut sig.

När det gäller boken så finns det många bra styrkeövningar i den, och bra korta pass för så väl nybörjare så väl som champs och med olika fokus. Kanske inte helt oväntat är det ju en del boxningsrelaterat, men även en hel del annat. Köpte den för 99 kr på Coop, helt okej alltså!

Ska nog göra plankan lite till i dag innan sovdags. Men först lite soffmys!