En lugn och härlig (off)trailrunda i höstsolen

Åh vilken underbar omstart på löpningen efter förkylningen! Nu är jag i ett ”efter-löpningsrus” som heter duga! 🙂 Äntligen vågade jag mig ut på en runda. Premiären blev en skogstur på drygt 8 km, mestadels längs Gästrikeleden, men även ca 2 km längs skogsväg och ca 1 km ”offtrail” – genom buskar och snår.

Jag hade tagit en screenshot på banan för Skogsmarathon som gick 1 augusti här i Gävle, och tänkte att jag skulle springa en del av den som går förbi där jag bor. Första biten gick bra, men sedan visste jag inte vart jag skulle. Jag testade att springa upp på ett ställe i skogen, men stigen tog slut. ”Äh”, tänkte jag, ”jag kör på, förr eller senare kommer jag väl fram till andra sidan” (…) Jodå. Det visade sig bli ca 1 km irrande i buskar och ris. Jag tittade dessutom fel på kartan insåg jag efter ett tag… suck. Efter att ha gått längs en bäck ett tag ledsnade jag, hittade några stenar som låg där lite passande, tog tag i lite grenar som stöd och tassade över bäcken. Vem kunde tro att jag var så smidig!? 😛

Finns det inte en väg över får man hitta den själv. Stenarna fick bli min bro.
Finns det inte en väg över får man hitta den själv. Stenarna fick bli min bro.

Efter bäcken tog det inte så lång stund innan jag hittade fram till en stig och då såg jag även vart jag var (såg hus i närheten). Följde stigen ut på en skogsväg och tog sedan in på en annan stig som ledde mig till skogsvägen jag letat efter! Efter att ha sprungit längs den skogsvägen ca 1,5 km var det dags att ta Gästrikeleden tillbaka igen.

Längs Gästrikeleden, på väg hem igen.
Längs Gästrikeleden, på väg hem igen.

Det gick inte särskilt fort (speciellt inte när jag tappade bort mig 😛 ) men ack så härligt! Tog det lugnt, stannade till och fotade lite då och då, kollade ”kartan” (i början där jag inte hade sprungit förut), lyssnade på två intervjuer i Maratonpodden (med Marit Björgen och Lisa Nordén) och bara njöt av att äntligen vara ute igen!!!

Det enda som solkade min runda var att vänster knä kändes av lite på slutet. I morgon ska jag i alla fall boka tid hos en kiropraktor som min man varit hos, så hoppas att han kan fixa till lite i kroppen. Maken gick dit för att han hade ont i knät, och det visade sig bero på nerver som kom i kläm i ryggen. Och så visade det sig att han hade en låsning i ryggen som är väldigt vanlig och som gör att bröstkorgen inte kan vidgas ordentligt, vilket gör att man kan får svårt att ta djupa andetag. Jag brukar ha jätteproblem med det, både när jag springer och när jag ”är vanlig”, så den låsningen LÄR jag ju ha… Så trots att kassan är skral får det investeras i ett kiropraktorbesök snarast!

Men nu, dags att hämta barnen på skola och dagis! Kör faktiskt bil i dag, för att det inte skulle bli för mycket för kroppen nu i uppstarten med både cykling och löpning på en dag. Det får dock bli hämtning i svettiga kläderna för jag har inte hunnit duscha än… fy Lisa 😉

I morgon blir det cykling till dagis och skola igen, och så i helgen blir det löpning igen. Och jag fortsätter med lite styrka och yoga på kvällarna. Nästa vecka sätter jag igång med min träningsplanering – men börjar med den lugna veckan för att ”skynda långsamt” efter förkylningen.

Vi ses!

PS. Har grymt med träningsvärk i typ hela kroppen sedan de senaste dagarnas styrketräning, cykling och yoga. Märks att den vilat ”länge” nu… DS.