Jag visste ju att sträckan inte riktigt stämde på loppet, och när jag laddade upp informationen till Garmin Connect i dag såg jag varför. GPS:en hade tydligen helt flippat ur… Enligt den måste jag ju vara något riktigt extra som kan springa på vatten?!

I början kan jag förstå det, när vi sprang i tunneln. Men i slutet?!

Så här gick banan egentligen.
Så här gick banan egentligen.

(Det var alltså från strax innan vätskestationen (glaset) innan 15 km till ungefär vid vätskestationen vid 17 km som jag hade håll som värst.)

Eftersom att GPS:en har gjort att jag ändå inte kan lite på några tider direkt, och jag glömde dessutom slå av klockan när jag kom i mål, så tar jag bort det här passet i Garmin Connect och lägger in det manuellt, med rätt distans och tid. Har därför tagit lite bilder av informationen så att jag ska ha kvar den, kan ändå vara kul att se.

Tempo, höjd, puls- och löpdynamikinformation i sifferform.
Tempo, höjd, puls- och löpdynamikinformation i sifferform.

Min medelpuls var alltså 178 bpm och så maxade jag i slutet när jag spurtade med 195 bpm. TE blev 5, och återhämtningstiden blev 3,5 dagar. Tiderna kan jag ju som sagt inte lita på eftersom att GPS:en angav en helt annan väg än jag sprang, och höjdinformationen borde därmed också ha blivit skev.

Tempo-, puls- och höjdinformation i grafer.
Tempo-, puls- och höjdinformation i grafer.

Man ser ganska tydligt på graferna vart jag fick hållet första gången (första dippen där vid 15 km), att det gick långsammare efter det och att jag sedan fick gå en stund senare igen kring 17 km. Sedan flippade ju GPS:en ur så tempot blev ju galet, men man ser i alla fall tydligt spurten på pulskurvan.

Löpdynamik i grafer.
Löpdynamik i grafer.

Det är i alla fall skönt att se att jag höll tempot på benen uppe, och svängningsrörelserna nere, även om det var något sämre när jag hade håll och ett tag därefter.

Nu ska jag sätta mig och planera träningen framöver, med ny inspiration och jävlar anamma!