Första passet på programmet mot milen under 50

I kväll var det dags för första passet på programmet som ska få mig att klara milen under 50 minuter. Det började lugnt med ett distanspass på 6 km, i tempo mellan 5:30-6:30 min/km.

Jag sprang 6,01 km med medeltempo 5:53 min/km. Det kändes bra, men kändes lite surrealistiskt att jag för bara drygt en vecka sedan sprang ett halvmarathon i linne och shorts. Fy rackarns vad kallt! Det är verkligen höst nu… 7 grader visade termometern när jag stack ut i långbyxor, t-shirt, jacka och reflexväst. På huvudet hade jag pannband och pannlampa, och jag önskade att jag hade haft vantar första kilometrarna.

Kände mig lite fundersam över hur jag ska klara av nästa pass, som är 5 x 3 min á 4:55-5:15, och började fundera lite om det är alldeles orealistiskt. Och hur jag ska orka hålla suget uppe i ett helt år?! (Så länge jag ska följa träningsprogram enligt nuvarande upplägg.) Nåja, jag tar det som det kommer. Kanske får jag revidera mina tidigare planer och köra på känn, eller så funkar det bra. Det återstår att se. Det härliga med att vara glad amatör är ju att det är jag och bara jag som bestämmer!

Nu ska jag ta mig en varm dusch, ha det gott!