Gott nytt pepp!

I förrgår kom min syster hit för att fira nyår här, och i går hade vi en liten julklappsutdelning. Jag fick boken Heja, heja – Från att orka stappla 20 meter till att springa marathon av syrran. Läste ut den samma dag! Den var riktigt bra, rolig! Och jag blev sjukt peppad!

Det är nästan en månad sen jag var ut sist, den 4 december. Efter det kom förkylningar och ännu mer sömnbrist än vanligt. Men efter att ha blivit supertaggad av att ha läst boken gav jag mig ut igen i dag. Det blev en kort runda, 4 km, pga av nyss nämnda anledningar. Och det var tungt…

Halsen blev ansträngd och kroppen kändes ack så tung och seg. När jag sprang sista km försökte jag tänka att när jag springer marathon så kommer jag ha det betydligt tyngre, men ändå inte ge upp, så det var bara att bita ihop 😉

Nu ska jag kolla upp lite lopp inför året. Gävle halvmaran ska ju springas 4 maj. Känns inte helt kul just nu, hade egentligen hellre sprungit det på hösten och tagit lite 5 och 10K innan dess. Men jag har å andra sidan inte råd att åka runt hela Sverige för att köra en halvmara, så jag får försöka hitta nåt 5 och 10 K som passar innan maj helt enkelt. Och så blir det ju Tjejmilen, och så lite fler hoppas jag 😉

Ska även fundera på det där med löparklubb lite mer. Antingen om jag ska gå med i Hemlingby LK eller om jag kanske ska köra på nåt mer informellt som att bilda en grupp med kompisar som tränar och tävlar ihop. Får väl se 🙂 Just nu känner jag mig grymt otränad, men det ska rådas bot på! Och då kan det behövas lite pepp. Speciellt i det här slasket…

Just ja, gott nytt år!!! Och pepp 😉