ICA-klassikern: Simningen klar

Efter 4 simpass på knappt 2 veckor är jag nu klar med första delen i ICA-klassikern!

Förra sommaren insåg jag att jag knappt simmat sedan skoltiden, och jag simmar väl så bra som är förväntat med tanke på det… Så jag ville göra något åt saken. Därför köpte jag årskort på badet (och på gymmet där). Och för att motivera mig lite med anmälde jag mig till ICA-klassikern.

Första delmomentet för mig blev “Vansbrosimmet” med 3000 meter simning. Jag trodde mig ha gott om tid då man normalt har sex veckor på sig för alla delmoment (utom cyklingen tror jag, där har man nog nio veckor på sig), och den räkningen startar vid första registrerat pass. Men tydligen hade dom också ett definitivt sista datum så jag fick knappt tre veckor på mig… Och eftersom att jag trodde det skulle behövas kring 10 gånger för mig, med tanke på att jag blev less efter ca 300 meter sist, blev jag lite osäker på om jag skulle hinna med det mitt i flytten. Men det var riktigt trevligt när jag väl kom igång, så det gick på bara fyra gånger och knappt två veckor!

Jag har simmat mellan 500-1000 meter per gång och avslutade med 750 m i dag efter att ha tränat vattenvana med barnen. Och mer simmande ska det bli, även efter ICA-klassikern. Skulle även vilja lära mig crawla, men finns ingen kurs och vågar mig inte på att börja simträna med andra vuxna. Ett framtida mål skulle kunna bli att köra triathlon (eller möjligen swim-run), men är inte riktigt redo för det ännu. Först mer simning!

Nästa delmoment börjar om 21 dagar, då ska jag ta mig an “Lidingöloppet”, det vill säga springa 30 km under max sex veckor. Med tanke på min träningsplanering borde det vara lugnt, så det är bara att hoppas att kroppen svarar på träningen. Jag har redan fått planera om massor på grund av förkylningen, pulsbandet som inte vill funka (svårt att göra maxpulstest då), och för att vardagspusslet ska gå ihop (speciellt mitt i vår flytt). Men det är ju så det ska vara! Mitt fokus nu är ju att träna varierat och klokt för att bygga en stark och smidig kropp som tål att användas!

Men nu behöver min kropp få sträcka ut sig lite, så jag ska köra lite yoga. Och sen blir det kanske ett glas rött.