Jag har… inte pollenallergi?

Var till läkaren i dag, men svaret var precis som väntat. Han visste inte vad det var, och kunde ingenting göra, så jag får återkomma ”vid behov”. Vad nu det betyder.

Vilken tur att vi har så bra sjukvård i Sverige, där sjukvårdspersonal har så höga krav på sig och så mycket annat jobb att göra att de inte ens hinner hjälpa patienterna som faktiskt är anledningen att de har jobb.

Att vara sjuk 5 av 10 veckor, med samma symptom hela tiden, det tycker inte jag är normalt. Han menade att det inte borde vara pollen om det började redan vecka 12 ”för då var det ju inget pollen”. Men vad är det då skulle ju jag vilja veta?

Allt såg bra ut. Allt lät bra. Inget konstigt. Bara fortsätta, ta det lugnt om pulsen är hög då det ju ”kan vara ett tecken på att kroppen jobbar med något”. JA MEN VAD???!!!

En annan fin kommentar han gav mig när jag sa att jag hade så hög puls var: ”ja, antihistaminet kan ju göra att man får lite förhöjd puls”. Men vänta här nu, tycker jag då. Två av mina symptom är trötthet och hög puls. Då ska jag ta medicin vars biverkningar bland annat är trötthet och hög puls. Känns lite wierd… Men jo jag vet, det är ju tänkt att det ska ta bort andra symptom då.

Jag åt antihistamin i måndags och i går, men inte i dag. Tänkte se om besvären blir värre igen eller om det är skitsamma. Vill ju inte äta mer piller än nödvändigt. Även om det är ofarligt som han säger.

Men nä, nu skiter jag i det här. Nu ska jag göra som doktorerna: låtsas att jag är frisk så att jag slipper ta konsekvenserna av att kanske vara sjuk. Det känns ju onekligen roligare så. (Och ändå jävligt jobbigt.)

Lämna ett svar