Jag springer igen!

I dag sprang jag äntligen en hel mil utan att mina knän sa ifrån! Det är första gången på drygt en månad. Det var inte soligt och fint som i går, men dimma och småduggande var skönt det också. Vad som helst var skönt när jag kunde springa smärtfritt! I övrigt har det hänt mycket […]

I dag sprang jag äntligen en hel mil utan att mina knän sa ifrån! Det är första gången på drygt en månad. Det var inte soligt och fint som i går, men dimma och småduggande var skönt det också. Vad som helst var skönt när jag kunde springa smärtfritt!

I övrigt har det hänt mycket sen sist, som vanligt eftersom att jag skriver så sällan nuförtiden – fullt upp med annat!

Vi har bland annat firat påsk i Mora och då sprang jag 5 km och cyklade 68 km längs Siljanleden, till och från Nusnäs runt Orsasjön. Det var blåsigt och riktigt kassa vägar på vissa ställen (egentligen inte, men var jordvägar som då var blöta/snöiga/isiga etc), men mestadels bara skönt. Skönt att kunna cykla nästan 7 mil utan att kroppen säger särskilt mycket om saken! Mer än att bli väldigt hungrig 😉

Ungefär så här såg det ut ca 4 km längs Siljansleden under påsken.
Ungefär så här såg det ut ca 4 km längs Siljansleden under påsken.

Förra veckan hade jag vilovecka. Löpningen ökade jag ändå till 8 km, vilket jag sprang två gånger, för jag anser mig haft nog med vila från löpningen… Men cykling blev det inte mycket av. Bara ett långpass på 20 km och så lite transportcykling. Slutet av veckan åkte vi istället nedåt i Sverige för min kusin Pias begravning… 🙁

I bland kommer det över mig och tårarna börjar rinna längs kinderna. Hur orättvist det kan vara. Livet. Men det var i alla fall en vacker begravning med massor av människor som visade att hennes liv inte kommer att bli bortglömt. Hon har gjort ett intryck i mångas liv – inte minst i hennes roll som lärare. I våra hjärtan kommer hon alltid finnas kvar.

Vila i frid. Du finns alltid kvar hos oss i våra hjärtan.

Mamma och pappa var också ner på begravningen, och med sig hade de en tidig födelsedagspresent till mig (jag fyller i maj). Pappa har gjort mig ett guldsmedsbord så att jag kan skapa mina smycken inne och slipper sitta ute i gammelhuset bland alla möss! Tanken var att det skulle stå i sovrummet, men det var ju så snyggt så datorn fick flytta till sovrummet istället och så fick guldsmedsbordet en hedersplats i hallen 😛

Min tidiga födelsedagspresent; ett guldsmedsbord gjort av min far!

Nu är i alla fall viloveckan över och veckans första dag bjöd alltså på 10 km löpning och även 20 km transportcykling. I morgon blir det mer transportcykling, exempelvis till kiropraktorn.

Vill ni se tätare uppdateringar om träningen etc så kan jag rekommendera mitt instagramkonto @lisakriga, där skriver jag oftare än här eftersom att det går så mycket fortare. Ska dock försöka få till lite mer inlägg här framöver, för jag tycker ju det är kul! Och tanken är ju att det här ska vara min träningsdagbok… Men just nu blir det mer korta sammandrag varje/varannan vecka… Nåja, det blir som det blir!

Men nu ska jag ta en lugn kväll innan tidig sänggång. Ha det gott, och ta hand om er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *