Korta eller långa intervaller – spelar det någon roll?

Nästa pass är på torsdag, intervaller. Men har funderat lite kring det där.

Mina intervallpass har så långa intervaller (5, 3, 2 min osv). Jag skulle hellre springa kortare men fler intervaller. Då är det lättare att ta i eftersom att jag kan tänka t.ex.  “det är bara 30 sek”. Men ger det samma effekt eller har de som skapade schemat kanske en speciell tanke med att det är färre men längre intervaller?

Någon som vet, spelar det någon roll??

Ett svar på ”Korta eller långa intervaller – spelar det någon roll?”

  1. Jag tror man ska börja med korta och sen jobba dem längre ju mer du orkar! Typ 30 sekunder sen 1 minut sen 1.30 osv
    Har för mig att jag läst det – och vi körde ju bara 100 m och 200 m intervaller när jag tränade m Peter! 🙂

Kommentarer inaktiverade.