Kriga mot ALS-premiär med korta men naggande goda pass

I måndags startade jag en insamling till förmån för ALS – Kriga mot ALS. Efter att en släkting till mig fick diagnosen i vintras så känner jag bara att jag vill göra något. Och det här är mitt sätt att bidra.

Ni kan läsa mer om kampanjen här, men i korthet så kommer jag under drygt 8 månader att träna för att de sista veckorna springa och cykla mellan de städer som bedriver forskning inom ALS, det vill säga Göteborg – Örebro – Stockholm – Uppsala – Umeå. Jag hade lite strul med att skapa insamlingen, och så var vi på resande fot, så därför har jag inte spridit detta så mycket ännu. Men nu ska det ut!

Om ni undrar vart cyklingen kommer ifrån så är det helt enkelt för att jag ju lär vara lite realistisk. Jag är inte så pass tränad att jag skulle klara att springa 125 mil så där, så jag varvar med cykling för att kroppen ska hålla helt enkelt.

En av alla vackra vyer jag fick se under löpningen i Tällberg.
En av alla vackra vyer jag fick se under löpningen i Tällberg.

Jag började insamlingen ganska lugnt – men backigt – i vackra Tällberg! Jag och maken tog ut en hotellnatt på våra Coop-poäng så vi bodde på Dalecarlia i Tällberg, och då ville jag så klart testa att springa en runda i den vackra dalamiljön. Det blev en lugn runda, och inte så lång som jag hade tänkt, men det räckte gott och väl med backar och stopp för att kolla kartan lite då och då.

Den vackra utsikten från rummet.
Den vackra utsikten från rummet.

På måndag eftermiddag gick vi ner på hotellets spa (inträde ingår när man bor där) och njöt av bastubad, den varma källan på altanen och simmade några längder i den varma poolen. Sedan blev det en kort promenad, och så en fantastiskt god middag (som var fantastiskt full med kolhydrater) i vinbaren. Utsikt över Siljan och hotellfrukost på det och succén är given!

Underbart god middag på Dalecarlia!
Underbart god middag på Dalecarlia!

På tisdagen gav vi oss iväg på lite upptäcksfärd kring Rättvik. Först besökte vi Springkällan och sedan Styggforsen. Oerhört vacker natur är det även där, lite trollsk – ett vanligt fenomen i Sverige generellt (och kanske Dalarna specifikt?). Kan rekommendera ett besök, speciellt till Styggforsen som är ”lite mer att se” än Springkällan.

Springkällan
Springkällan
Styggforsen
Styggforsen

I dag började jag dagen med ett ca 30 minuter långt trailpass i skogen. Det blev mest över stock och sten på små stigar, men även några korta bitar i obanad terräng och på skogsväg. Sträckan blev mindre imponerande 3,6 km, men effekten blev nog desto större 🙂 Och blöt blev jag om fötterna, vilket ses på bilden högst upp!

En av morgonpassets många stigar.
En av morgonpassets många stigar.

Efter trailpasset körde jag ca 20 min styrka. Först två omgångar tabata 8 x 20 sek jobba + 10 sek vila. Första omgången körde jag varannan tåhävningar och varannan benböj, andra omgången körde jag varannan armhävningar och varannan dips. Sedan körde jag plankan så länge jag orkade, vilket blev 1,5 minuter. (Egentligen skulle jag ju köra plankan 30 dagars-utmaning och vara på typ 3 min, men jag glömmer ju alltid sånt där…) Efter det körde jag lite MammaMage-övningar.

Nu ska jag ta en lugn och skön kväll, eller… jag borde kanske plugga lite. Nåja, jag kan plugga framför en sprakande brasa i alla fall!

PS. Även om jag inte förväntar mig så mycket action på insamlingen innan själva resan i maj-juni så går det finfint att redan nu bidra till kunskap på min insamlingssida hos Hjärnfonden. DS.

PS2. Hoppas ni gillar den nya designen på hemsidan! DS2.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.