Du som har följt mig ett tag vet att jag haft problem med kroppen ett tag. Det har främst varit höger knä och säte som strulat när jag sprungit, och så har jag haft ont i ländryggen i drygt ett år.

I ett försök att en gång för alla ta reda på vad det beror på, och bli av med problemen, bokade jag tid hos en naprapat/läkare i stan. Jag tänkte samtidigt att jag skulle ta itu med förhårdnaderna under fötterna som jag haft väldigt länge. Över 10 år på höger fot, för jag minns att hade den redan när vi bodde i Stockholm. Liktorn var domen då, men jag har inte tagit mig tiden att smörja och fila etc. Så de är kvar… Men inför att springa 5 maraton på 5 dagar tänkte jag att alla eventuella strul som jag kan förhindra behöver eliminieras i förväg! Så, efter naprapaten bokade jag även in tid på medicinsk fotvård. Resultatet av dagen blev minst sagt… oväntat.

Kortfattat. Förhårdnaderna var inga liktorn utan fotvårtor (!). Eller så har det börjat som förhårdnader och sedan även blivit vårtor. Poängen är att det gör att jag belastar foten fel. Jag lutar foten inåt för att det gör ont att gå på utsidan. Resultatet blir att hela benet vrids inåt, inklusive höften, vilket belastar allting fel och gör att ländryggen får kämpa för att hålla emot.

Var inte säker på att jag skulle skriva detta, för hur kul är det att säga att man haft en fotvårta i 10 år och att den kanske är orsaken till alla ens bekymmer med kroppen… Men jag bestämde mig för att dela med mig av det fula så väl som det fina. Och kanske lär du dig också något av detta. Ta tag i små saker direkt, innan du får en massa stora problem på köpet.