Lördagens löpning och Vårruset hotat i år igen…

I lördags sprang jag tur och retur till svärföräldrarna när vi skulle dit på middag; 4,98 km dit och 4,25 km hem (jag gick lite i början och lite i slutet).

Det var skönt att äntligen komma ut. Kände mig som världens latis hela förra veckan. Var sugen på att springa ända sedan backpasset i måndags, men på dagarna hann jag inte och på kvällarna var jag helt slut och störtade bara i soffan. Men nu äntligen blev det alltså två korta turer medan resten av familjen cyklade.

Jag tog det lugnare på hemvägen för då hade jag ju ganska nyss ätit, började med lite gång. Dessutom började jag känna av höger knä liiiite grann så jag gick sista ca 500 m.

Så var det då det där med Vårruset… Jag är ju anmäld till Vårruset i Gävle måndagen den 18:e maj. Det är bara det att sonen ska börja skolan i höst och inför det ska vi ha utvecklingssamtal med en från dagis och en från skolan. Och vilken dag blir det då? Jo samma dag så klart. Jag jobbar ju i Uppsala då och brukar komma hem kl 17:45, så då ska jag åka direkt till dagis i stället. Vi är alltså klara absolut tidigast 18:15, och klockan 19:00 ska jag stå vid startlinjen redo att springa. Men det är ju lite trafik när det är Vårruset så det är ju inte direkt att bara köra dit en kvart innan… Hej och hå. Nåja, vi får väl se hur det går.

Jag och Vårruset har ett lite ostadigt förhållande kan man säga. Förra året var jag krasslig och i år det här. Förra året tog jag i alla fall personbästa trots allt, men det kommer jag nog inte göra i år. Känner mig inte alls i samma form. Konstigt på sätt och vis med tanke på att jag sprungit fler gånger sedan omstarten i år, men å andra sidan så gick jag löpskolningskursen och hade gjort mer kvalitativ träning innan förra året. Nu har jag tagit en lugnare start, men jag känner att jag behöver det så då får det vara så.

I morgon ska jag i alla fall jobba hemifrån så då sticker jag nog ut och springer på lunchen. Då passar det bra med ett intervallpass! Härligt 🙂