Lugn och härlig trailrunda med grannen

I dag var jag riktigt trött och ibland känns det som att halsen kanske är på gång att börja jäklas. Så jag funderade på att hoppa dagens distanspass.  Men så smsade grannen och hörde om vi skulle sticka ut, så vi gav oss ut på en lugn trailrunda på nästan 7 km.

Det blev lite hit och lite dit, och så tog någon stig slut så vi sprang i riset, och så lite skogsväg, lite mer stig och lite hitan och ditan. Sista 10 minuterna gick vi då hennes hälsena började kännas av.

Det var en jättehärlig runda, trots att jag vägde på gränsen till att få håll en del av tiden (åt bara en timme innan) och fick ont i magen ett tag. Och trots att myggen älskar mig… Men skön luft, pannbenet fick vila, lugnt tempo men ändå mycket träning för muskler och flås när man springer över stock, sten och hoppar över lerpölar och ris.

Efter passet gjorde jag min knäövning, men jag är i övrigt riktigt dålig på att göra styrkeövningar och yoga som jag bör… Men jag tänker så här: jag är glad att jag kommer ut på löpningen och tycker att det är kul, och resten får komma allteftersom. Just nu är det mycket, men snart har jag mer lugn när jag slutar jobbet och det blir semestertider. Då kanske jag får vila upp mig lite och får tillbaka lusten även för det. Hellre att det blir lite ”för lite” nu men att jag håller igång, än att jag ska tvinga mig själv och sedan lägga av igen för att jag tappar suget helt.

Nu ska jag ta mig till duschen och sängen. Och fundera lite mer på om jag ska satsa på solglasögon med styrka, glasögon med fotokromatiska glas eller köra på linser och vanliga solglasögon (troligen inte det sista dock för mina ögon blir så himla torra, och så är jag för lat…). För vardagen alltså, inte specifikt för träning. Tips är välkomna!