Medellånga intervaller med sällis

I dag stod medellånga intervaller (300 m) på schemat, och i dag fick jag faktiskt sällskap dessutom! Grannen Therese, som jag sprang mycket med mitt första år med löpning men som varit ifrån löpning i två år på grund av skada, hängde med. Mycket trevligt!

Vi började med ca 2,7 km uppvärmning, och sedan dynamisk rörlighet och löpskolning i ca 10 minuter. Efter det körde vi igång med intervallerna som var 2 x 5 x 300m med 1 minut vila mellan varje, och 1 minut extra vila mellan set.

Jag skulle ligga på ca 4:23 och resultatet blev som följer:

4:20, 4:27, 4:17, 4:17, 4:23
4:13, 4:07, 4:23, 4:03, 4:03

Jag är helt klart nöjd! Och tackar delvis Therese som fick mig att ta i lite extra. Det är ju så när man springer med någon annan, att även om man inte kanske menar det så tar man i lite extra.

På gott och ont kanske man ska säga, för efter drygt 1 km nedjogg fick vi promenera resterande ca 1,4 km då Therese kände av sitt ena knä… Hoppas det går över snarast! 🙁

I övrigt har jag som vanligt cyklat till och från dagis för lämning och sedan hämtning, totalt ca 1,3 mil. Känns skönt att ha börjat med det nu när jag inte behöver skynda vidare till ett tåg på morgnarna längre.

Och just ja! Jag hade ett mål att jag skulle springa 140 km under augusti månad. Efter dagens pass blev summan för augusti månad 159,29 km!!! Tjoho!

Nu ska jag fira med att lägga mig i soffan med maken och se lite Under the dome, dricka vatten och äta keso med blåbär innan läggdags.

Gunatt!