Moneghetti light och hundpromenad

Nu har jag tränat enligt mitt träningsprogram som jag skrev om häromdagen i några dagar (ja mitt “pre-träningsprogram” om man ska vara petig) och i dag stog det moneghetti-intervaller på schemat (vad det är kan ni läsa om i inlägget Premiär för moneghetti-intervaller denna vackra kväll från sommaren 2015). Eftersom att det är lite småsnuvigt här hemma fortfarande och det är början på träningsprogrammet tog jag det dock lite lugnare än “normalt”, så det blev lite av en light-version kanske man kan säga.

Intervallerna på 90 sek låg på 5:23-5:01, de på 60 sekunder låg på 5:05-4:43 och de på 30 sekunder låg på 4:39-4:16. De snabbaste på 15 sekunder låg nästan på exakt samma, förutom den tredje som blev i en uppförsbacke och där jag hade en grym svacka. Den gick på 5:21. Annars låg de på 3:53, 3:53 och 3:54. Så jag är nöjd! Jag klarade ju ändå av att, i det stora hela, öka farten för varje förkortning av intervall (vilket är tanken) och så klart allra viktigast – KNÄT KÄNDES INTE DET MINSTA!!!

Jag sprang först lugnt som uppvärmning ca 1 km (fick tvinga ner farten för att inte springa för fort som jag oftast gör i starten) och sedan blev det lite löpskolning innan jag satte igång med intervallerna. Joggade också ner lite kort i slutet. Totalt blev det knappt 6 km och inte så mycket som en viskning i knät. Jag är så glad så jag vet inte vad!

Efter det slängde jag mig in i duschen innan det blev hämtning av barnen på förskola och skola, och sen lånade vi hundar och gick ut på hundpromenad igen. Så mysigt! Förutom att jag fick typ kramp i magen och mådde lite småknas. Hade ju bara ätit en ruta mörk choklad, lite pistagenötter och en banan till lunch efter träningen så hade kanske lite behov av mat.. Det fick bli en hårdbrödmacka med avokado och flingsalt när vi kom hem igen, mums!

Snart väntar fredagspizzan och fredagsmys med barnen och i morgon är det vilodag. Måste även införskaffa nytt batteri till pulsbandet för klockan hittar den inte så jag misstänker att det är slut. Ska ju göra maxpulstest på måndag och det blir aningens svårt utan pulsband… 🙂

Ha en trevlig helg!

PS. Nu har jag anmält mig till Gävle Adventslopp! Ska bli kul att springa lopp igen! Det sista loppet jag sprang var faktiskt precis detta lopp dessutom. Och även sonen som ska springa 1 km med sin kompis, superkul! 🙂 DS.