Om Lisa

Norrbottning i blodet. Vildvittra i själen. Upplever med hjärtat.

Jag har alltid varit, som någon sa till mig en gång, rastlös i själen. Som ett resultat av det är jag även en mångsysslare av rang. Uttrycket ”Jack of all trades, master of none” kanske man kan säga passar bra som beskrivning på mig. Men allteftersom åren går börjar jag lära mig mer om mig själv, och rastlösheten har numer blivit en vän.

Jag har ofta undrat varför jag inte har samma drivkraft som min pappa. Men det har jag, den visar sig bara på olika sätt.

Den rastlösa ådran känner jag igen från min far. Han kan inte sitta stilla på ett besök hos oss utan vill gärna fixa och dona. Hålla sig sysselsatt. Och jag har ofta undrat varför jag inte har samma drivkraft som honom. Men det har jag, den visar sig bara på olika sätt.

Han går ut i trädgården och sköter odlingar, ut i skogen och jagar eller kanske lagar bilen i garaget. Jag springer i skogen, spinner garn som jag kanske – kanske inte kan använda till något i framtiden eller kanske cyklar genom Sverige för att samla in pengar till forskning inom ALS.

Jag är glad över min rastlöshet. Min nyfikenhet. Mitt driv. Och jag inser att allt pekar åt samma håll. Mot upplevelserna. Här kan du följa mig om dem – äventyren.