Ikväll kom jag ut trots att jag inte hade nån riktig lust. Ibland är det bra att lura sig själv. Slå på robothjärnan.

När jag känner att jag inte har lust, men jag vet att jag ju egentligen vill och mår bra av det, då brukar jag… ja, man kanske kan säga slå av hjärnan och slå på robotläget. Just för den funktionen.

Jag kan även göra så ibland när jag konstant är sugen på något onyttigt, fast då blir det någon slags kombination mellan att ignorera begäret – och kanske tvinga mig att välja det kokta ägget över den där kakan som ligger och ropar mitt namn – och att lyfta fram latheten i mig. Liksom dra upp ALL lathet jag bara kan hitta, så att jag bara inte oooorkar gå och hämta något att äta. Eller så gräver jag ner mig i något kul så att jag är fullt upptagen med något annat. Jag kan även borsta tänderna – eller helt sonika gå och lägga mig. Det beror på dagen.

Och nej, det är inte så att jag tycker att man ska träna jämt, inte lyssna på kroppen och aldrig äta annat än sallad och dricka vatten. Däremot vet jag att jag mår bra av träning, både kropp och knopp, jag vet att jag kan vara grymt lat (som människan i allmänhet) och att jag aldrig ångrar en löprunda. Jag vet också att min kropp och knopp mår bra av att äta mindre socker och andra onyttigheter. Men för det älskar jag glass, jag äter mer än gärna brieost med kex och dricker ett glas vin eller två och är ingen manisk kaloriräknare. (Och de gånger jag räknar kalorier är det snarare för att se att jag får i mig nog MYCKET, och av rätt saker.)

Efter löpningen i dag blev det i alla fall lite muskelyoga också för att sträcka ut på lite muskler i ben, rumpa etc. “Bara” 15 min men bättre än ingenting! Har kommit fram till att det inte är någon idé att tänka att jag ska köra flera långa yoga-pass i veckan, utan jag fokuserar på att få in det i vardagen, korta snuttar här och där. Efter löpningen, på morgonen etc. Får väl se hur det kommer gå 🙂

Men nu ska jag gå och lägga mig så att jag inte är så robot-aktig imorgon 😉 Godnatt!

PS. Bilden är för ca 2 veckor sedan då jag sprang ett av mina nuvarande “långpass”, dvs 8 km. DS.