När vi flyttade till Mora letade jag stigar att springa, bland annat på sajten Mora Outdoor. Där hittade jag Bananna, som då även utgjorde stora delar av loppet Mora Trails bansträckning då. Den såg så härlig ut, men det blev aldrig av. Det är 25 minuters enkel väg med bil dit, och när jag ska springa långpass själv är det svårt att motivera en extra timmes frånvaro från familjen.

Men så skulle jag ut och springa med Åsa, som jag sprang med på Höga Kusten Winter Trail (du kan läsa min race report från det loppet här), då hon kom förbi Mora – och då passade jag på!

Jag säger bara det. Jag kommer offra de där 50 minuterna betydligt oftare i framtiden. En klar favorit! Kolla in bilderna så förstår du kanske! (De är dock ganska dåliga då min kameralins var kladdig och bilder aldrig gör naturens under rättvisa.) Ännu bättre – åk dit och testa!

Tips!

Strax efter 11 km sprang vi lite fel (rakt fram istället för att ta höger in på jordvägen) och kom ner till Lädsån. Det var superfint för ett litet dopp!

 

OBS! Vi sprang en liten extra snutt i slutet. Själva leden är 12,4 km enligt Mora Outdoor så jag skrev in det, men det innebär att höjdmetrarna kan diffa lite. Det extra vi sprang var dock ganska plan väg så det borde inte vara märkbart.

Fakta om rutten