Eftersom att löpningen fått vila i en vecka nu tack vare den här jäkla förkylningen (som gjorde att jag inte kunde springa VasaStafetten) får jag väl tipsa om lite mat då! Här kommer två recept på superenkla grova och goda limpor som raderar ursäkterna för att inte baka eget bröd!

Receptboken Matbröd
Boken Matbröd, skriven av Tulla Grünberger

I går kväll bakade jag ett gott, snabbt och nyttigt (tror jag) bröd som jag brukar baka ganska ofta – vilket man kan se i receptboken med alla mjöliga fingeravtryck. Man använder bikarbonat så det behöver inte ens jäsa. Perfekt när man vill börja baka eget bröd men känner sig lite osäker. Eller när man egentligen inte har tid. Man blandar bara ihop ingredienserna, geggar ut degen i två smorda formar och ställer in dem i ugnen. Hur enkelt som helst!

Brödrecept
Recept på två snabba och goda mörka bröd

Det finns två recept på samma uppslag, båda är samma typ som jag beskrev ovan (klicka på bilden för att se den i fullstorlek). I går gjorde jag det högra (det är det ljusare av de två men heter ironiskt nog Formats mörka bröd), fast med tranbär istället för russin.

Nybakat: Formats mörka bröd
Nybakat: Formats mörka bröd

Alltså ett enkelt sätt att komma igång att baka sitt eget bröd, om du inte redan gör det – så vad väntar du på?