Teknikstrul och medellånga intervaller

Ja vilket träningspass! I dag skulle jag ut på medellånga intervaller, det vill säga 10 x 300 m i en hastighet kring 4:30-4:45. Det blev ungefär så, men tekniken strulade järnet

Bland annat trodde jag att klockan skulle auto-pausa när jag stannade för att köra dynamisk rörelse, men jag märkte efter nästan 1 min att den inte gjorde det.. Sedan muppade den ut på intervall 3. När jag sprungit i över 500 m slog jag av och körde manuellt resten… Gick även sista kilometern efter nedjoggen. Ändå blev medel på hela passet förvånande nog 6:38!

Intervalltiderna blev 4:30, 4:34, 5:21 (den som var 500 m), 4:31, 4:32, 4:46, 4:50, 4:49, 4:30 och 4:44. Alltså fyra stycken som var långsammare än målet. Men det gör inget – jag kom ut och jag gjorde det bästa jag kunde i dag! Och sex stycken blev ju inom måltempot 😉

Innan intervallerna i dag körde jag uppvärmning, det vill säga 2 km uppjogg, ca 5 min dynamisk rörlighet, ca 10 min löpskolning och så 2 x 60 meter koordinationslopp. Sedan intervallerna som sagt och så avslutande nedjogg ca 1,5 km. När passet var slut belönade jag mig som sagt med att gå sista kilometern.

Väl hemma blev det ca 10 min stretching och så lite lite styrke (vanliga + sidoplankan + armhävningar).

Har varit lite småsnörvlig i morse och i går morse, så jag hoppas verkligen inget är på gång. Resten av familjen är ju friska nu så jag hoppas klara mig! Men i morgon är sista dagen innan semester för mig så vi får väl se om det blir klassikern… Förkylning när man slappnar av. Håller tummarna att det inte blir så i alla fall!

Nu blir det slapp i soffan en stund för att lugna ner mig lite, och sedan sussa sött! Hoppas jag 🙂