Tre pass – och massor av sol och kärlek

I helgen spenderade vi en eftermiddag ute på Högbo Bruk tillsammans med några vänner. Några härliga timmar i solsken och under blå himmel, med underbart sällskap. Efter det skulle vi på middag hos svärföräldrarna så jag passade på att få in helgens långpass i förflyttningen dit. Det vill säga jag sprang längs Gästrikeleden från Högbo till Valbo, totalt blev det 14 km.

Det var härligt, även om det var mycket mer skogsväg än jag hade trott! Fast det var lite tur också, för när jag redan var på väg insåg jag ju min miss… det är ju älgjakt 😛 Men det gick bra, jag överlevde!

På ett ställe låg frosten kvar längs leden, en påminnelse om vart vi är på väg – vintern! Nu längtar jag faktiskt! I dag när vi satt och åt mellis hade jag sådan lust att ta på mig täckbrallor och jacka och bara springa ut i snöhögarna (som så klart inte finns) och leka som när jag var barn! Och så måste jag verkligen skaffa mig längdskidor – vet inte vart mina gamla från skoltiden tagit vägen…

I alla fall, åter till långpasset. Lite oroande var att jag blev väldigt sliten i vänster knä. Nu råkar det vara så att jag slog det i köksbordet på morgonen och fick ont av det, så jag hoppas att det bidrog. Men jag har ganska länge varit liksom öm i vänster patella/knäskål. När jag står på vänster knä så gör det ont. Funderar på om det kanske kan vara någon inflammation eller liknande. Kände det när jag började med yogan för några månader sedan, för där ska man ju stå på knä ibland, men tänkte inte så mycket mer på det. Men tanken slog mig ikväll bara, när jag körde dagens yogapass. Om det kan vara något sådant? Nåja, jag får undersöka saken. Ringde i alla fall maken som fick komma och hämta mig när det var ca 1 km kvar, för sista kilometern är typ bara asfalt. Ville skona knäna det.

I går blev det också till att ta vara på den dagens förflyttningar, men då cyklade jag istället hem från ett kalas inne i stan. Det blev ca 11 km så det fick duga för lugna veckan.

I dag började jag första hårdare veckan, men den började ändå ganska lugnt med lite styrka (ca 10 min) och 30 min yoga. I morgon blir det löpning och styrka underkropp. I helgen får jag dock stuva om lite, för då är maken borta. Så helgens långpass cykling och löpning får läggas på måndag-tisdag istället, och så får det istället bli yoga, styrketräning och kanske ett kortare löpningspass med sonen på cykel och dottern i (den trasiga) “löparvagnen”. Allt går att lösa!

Men nu börjar det bli dags för bingen… Godnatt!

Någonstans i början av Gästrikeleden från Högbo Bruk.
Någonstans i början av Gästrikeleden från Högbo Bruk.
Här kan man nästan tro att Kung Bore nyss gått. Vintern är på väg.
Här kan man nästan tro att Kung Bore nyss gått. Vintern är på väg.
Kraftgata i kvällssolen. Nu närmar det sig Valbo.
Kraftgata i kvällssolen. Nu närmar det sig Valbo.