God jul & Gott nytt år! | Två månaders uppehåll och bloggflytt

Det är mer än två månader sedan min senaste runda… Har inte sprungit sedan den 16 oktober. ”Jag har ingen lust”-känslan höll i sig i ungefär en vecka, sedan var det fullt ös i en vecka och sedan blev jag förkyld vilket höll i sig i ca 3 veckor. Efter det har det också varit fullt upp så jag har helt enkelt prioriterat annat. Och ibland har jag bara tagit det lugnt och slappat. Jag behöver det också så jag känner inte direkt någon stress över att ha missat en massa träning, samtidigt som jag inte vill tappa allt igen och behöva börja om från början. Igen.

Var till läkaren på grund av en förkylning för några veckor sedan och passade då på att fråga lite om min övriga hälsa. I och med att jag inte sovit mer än en handfull ostörda nätter på typ 6,5 år är jag inte riktigt densamma som förut. Allt påverkas verkligen; minne, humör, jag är aldrig pigg – bara olika grader trött osv. Han sa att många i min ålder kommer in med samma problem, och ofta är det efter att de börjat plugga eller börjat träna mer som de går in i väggen totalt. Så jag tänkte att det skadar nog inte att ta det lite lugnt av den anledningen också, även om det självklart är bra med motion. Men i lagom mängd, och för att det är kul. Inte för att jag ”måste”.

I morgon, på nyårsafton, när maken är ledig tänker jag i alla fall ge mig ut på en runda under de få ljusa timmarna som är på dagarna så här mitt i vintern. Blir nog bara en 4-km runda så här ”första gången”. Visst, jag har inte vilat från löpningen åtta månader som sist. Men två månader är också ganska lång tid för knäna.

Jag tänker i alla fall inte köra något program, inte sätta några mål på antal pass i veckan eller dylikt. Det blir vad det blir. Det är fullt upp med annat just nu ändå, och kommer vara så en lång tid framöver, så jag är glad bara jag kommer ut ibland. Jag tycker ju att det är kul och skönt, så jag hoppas att det ska räcka för att komma ut regelbundet. Bara jag håller mig från pressen av att komma ut så att det blir tråkigt.

Jag har även flyttat bloggen nu, som du kanske märker. Den ligger nu som en underdomän till min sida lisakriga.se. Kändes onödigt med en egen domän för en sida som knappt uppdateras längre. På detta sätt kan den i alla fall finnas kvar, för de tillfällen jag får för mig att skriva här. Vem vet, kanske blir det mer framöver.

Hoppas ni alla haft en god jul och så önskar jag er alla en god fortsättning!

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar