I morse blev det äntligen dags för premiären för milen efter omstarten! Det blev 10,15 km på 1:06:56. Men det bästa var nog den underbara “efter regn”-morgonluften och att jag för första gången på länge inte behövde använda pannbenet för att komma runt!

Det var så himla skönt, och jag sprang bara så snabbt jag ville, ingen press. Jag njöt hela rundan och hälsade glatt på (de få) andra morgonpigga motionärerna som var ute.

Har läst en del om andning när man springer de senaste dagarna, i och med att jag fick problem med håll i slutet av Stockholm Halvmarathon förra året. Så nu testade jag att andas 2:3, det vill säga andas in på två steg och ut på tre. Först fick jag verkligen inte till det, jag går mycket på 4-takt så det är svårt att rubba det 😛 Men sen insåg jag att det blev mycket lättare om man faktiskt tar två andetag in och tre pustningar ut, istället för att hålla en inadning över två steg och en utandning över tre steg som jag gjorde först. Så det gick ganska bra efter det. Jag måste aktivt tänka på det för att det ska fungera bra, men det blir nog automatiskt efter några veckor/månaders övning.

Får skriva mer om andning senare. Nu ska jag strax åka på nästa pass: skivstångspass på Friskis & Svettis!

Ha en härlig första maj!