Altra och Injinji ska ta hand om mina fötter

Jag har fått en ny sponsor! GetVital Sports ser till att mina fötter mår bra genom att sponsra med skor från Altra och sockar från Injinji!

Det känns superkul, för jag har länge varit i valet och kvalet över vad jag skulle satsa på för sko. Jag har ju problem med domnande fötter (även om det är mindre nu), men vill inte använda pelotter. Inlägg kanske är bra tillfälligt, men det är ingen långvarig lösning. Det är det klassiska; en lösning på symtomet men inte på problemet. Lösningen är ju att träna upp fötterna så att de orkar med påfrestningarna från löpningen, och det händer inte om man använder inlägg som gör att det inte behövs.

Så, vad skulle jag göra? Om jag går till en klassisk skobutik ger dem mig garanterat ett inlägg, så hur skulle jag hantera detta?

När jag lyssnade på ett avsnitt av Löparsnack pratade Anders Nordström från Art of Running om just detta, och när jag besökte hemsidan såg jag att han har föreläsningar i ämnet; Släpp foten fri. Så jag mailade honom för att höra om han möjligtvis kommer att ha någon föreläsning i närheten av mig under våren. Vi hördes sedan på telefonen, och han tipsade då om märket Altra.

Kort innan hade jag läst på Instagram att @ironcowboyjames använder Altra, men jag visste inte mycket mer så jag besökte Altras hemsida (se tidigare länk) för att ta reda på mer.

Det främsta som skiljer dem från andra löparskor är att de har Zero Drop, det vill säga ingen skillnad i höjd mellan bakre och främre delen av skon (de finns dock med olika mängd dämpning). Samt att de har FootShape™ design, det vill säga bredare fotbox så att foten ska kunna behålla sin naturliga form.

Jag kände direkt att de här skorna måste jag testa! Och varför då inte fråga om de skulle vilja sponsra mig?

Redan dagen efter fick jag svaret att de gärna ville sponsra mig – vilken lycka! Nu väntar jag med spänning på skor och annat smått och gott som de ska skicka, så håll utkik efter kommande inlägg (antagligen under Träningsdags)!

PS. Om ni själva blir sugna på att prova så hittar ni Altra och Injinji på Altras hemsida och i deras andra webbshop; bornbarefoot.se. De har även några återförsäljare i Sverige. De jag vet om är Naturkompaniet (har några trailmodeller) samt Löplabbet (har fler modeller). DS.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen