An active lifestyle

The family out for a small forest adventure
The family, heading out in the forest on a small adventure!

I like it best when I get to have an active lifestyle. So, what do I mean about that? Well, it’s about getting out to explore the world in my running shoes, as well as taking the bike to work or getting out on a walk in the forest with the family. Big and small.

My motivation for working out after a schedule, running races and so on goes up and down. Perhaps mostly due to the fact that my body has been hassling me for quite a while now. Sometimes I don’t give a damn about structure, and just does what my body and mind says it wants me to do (if anything). And sometimes I just do it anyway, knowing that it’s just something to push through.

On our way down from Skuleberget, High Coast / Höga Kusten.
The view is spectacular in the High Coast-area.

One thing I learned from all these hard years, is that things change. Constantly. And what is right today, might be wrong tomorrow. But I also know that no matter what, I feel better if I get to be active.

The category ”Active lifestyle” contains articles about everything concerning the active lifestyle. No matter if it’s small adventures with the family or challenging ultra marathons. Hopefully I can inspire someone to see movement as a joy in life, and not just a must.

 • Uppför ett berg
  Först rensa och städa i lägenheten, och sen ge sig upp för ett berg, ta en glass och bara njuta av utsikten. Det är en finfin dag det! Det behöver inte vara mer komplicerat än så för att hela familjen ska få kvalitetstid tillsammans.
 • Mina träningskläder i ull
  När man pratar om ullkläder tänkte åtminstone jag tidigare i stort sett uteslutande på underställ och tjocktröjor. Så började jag plastbanta min garderob och planera för Gröna Bandet, och genast insåg jag det briljanta med ullkläder. Nu har jag dem så väl i vardagen som vid träning. I denna serie skriver jag om mina erfarenheter av att springa i ullkläder. I del 2 berättar jag om de plagg jag testat – och de jag vill testa.
 • Följ mig på 3 km skogsnjutning
  När jag skulle möta upp dottern som kom hem från skolan tog jag och Rusk en omväg i skogen på vägen dit. Här kan du följa med oss på cirka 3 km skogsnjutning!
 • Tre starka skäl att älska kläder i ull
  Förut likställde jag i stort sett ullkläder med underställ och tjocka tröjor. Så började jag plastbanta min garderob och planera inför långa äventyr, och genast insåg jag det briljanta med ullkläder. Nu har jag dem så väl i vardagen som vid träning. I denna första del av två hittar du kort fakta om ullen, och vad som gör att jag älskar kläder i ull.
 • Med våren kommer lusten
  Med vårsolen och värmen väcks mycket till liv. Såväl blommor som motivation! Jag kickstartade våren med ett långpass under solens varma strålar, och njuter av att känna lusten väckas igen.
 • Att hitta tillbaka till lugnet – en (kanske) oväntad vändning
  Efter helgen i Stockholm gjorde jag om min planering, som jag skrev om i förra inlägget, och det kändes bra. Men funderingarna fortsatte. Vad vill jag, och vad mår jag bra av – egentligen? Här berättar jag om det, och hur årets planering redan totalt vänts upp och ner.
 • Något på spåren efter intensiv helg
  Nu sitter jag här och tänker tillbaka, efter en intensiv och fantastisk helg. En helg investerad i mig själv. En helg då jag njutit av att bara vara själv, så väl som med nya vänner. Och ännu en helg full av lärdomar!
 • Planerar och drömmer om år 2020
  Ett nytt år. Ett nytt decennium. 2019 var ett bra år, om min känsla är att 2020 kommer bli ännu bättre. Att det är nu allt som byggts upp under så lång tid kommer börja ta fart. Här kan du läsa mina planer för och tankar om det nya året.
 • En återblick över 2019 – ett år fullt av lärdomar
  Så var året 2019 slut, och jag tittar tillbaka på mitt år för att se vad jag har hittat på. Det är så lätt att bli fartblind, och att glömma bort alla fantatiska saker man fått vara med om! Här berättar jag kort om mitt 2019 i bilder och korta texter.
 • Ramundberget till Grövelsjön – min första solotur i fjällen
  För att se vad jag har att vänta mig de sista dagarna på Gröna Bandet nästa år gav jag mig iväg till Ramundberget för att sedan springa ner till Vita- och Gröna Bandets 10 års-jubileum på Grövelsjöns Fjällstation. En härlig och lärorik resa!
 • Race Report: Ultravasan 45 – ett spontant långpass
  En fördel med att bo i Mora är att man kan spontan-anmäla sig till Ultravasan 45. Med 20 minuter till godo innan webbanmälan stängde, vid midnatt mellan torsdag och fredag, anmälde jag mig – till något som skulle visa sig bli en helt fantastisk dag.
 • En etta för tre i Grövelsjön
  I fredags åkte jag, maken och Rusk upp till Grövelsjön för lite avkoppling. Det blev två underbara dagar i vacker natur, och utan tidspress och mottagning på mobilen.