Varvningsområdet på loppet Älvdalen Backyard Ultra

Kriga mot ALS på ÄBU

I maj 2016 dog min farbror Janne, nästan 1,5 år efter sin ALS-diagnos. På internationella ALS-dagen samma år lämnade jag över ca 70 000 kr till forskning inom ALS efter att ha cyklat från Göteborg till Umeå. I år blir det en mindre insamling där jag kommer springa Älvdalen Backyard Ultra.

Karta över Mora, skapad med en kombination av analogt och digitalt, av Lisa Kriga.

Så hittade jag min stil

Jag hade förstått att en egen stil måste man ju ha – men vad var min?! Jag sökte in till Berghs för att läsa Illustration, i hopp om att hitta sin stil. Så här i efterhand kan jag konstatera att i bland ser man inte skogen för alla träden.

Lisa Kriga springer i skogen med Aclima WoolNet Crew Neck Shirt

Mina träningskläder i ull

När man pratar om ullkläder tänkte åtminstone jag tidigare i stort sett uteslutande på underställ och tjocktröjor. Så började jag plastbanta min garderob och planera för Gröna Bandet, och genast insåg jag det briljanta med ullkläder. Nu har jag dem så väl i vardagen som vid träning. I denna serie skriver jag om mina erfarenheter av att springa i ullkläder. I del 2 berättar jag om de plagg jag testat – och de jag vill testa.

Lisa Kriga i fjällen med en tröja i Ull

Tre starka skäl att älska kläder i ull

Förut likställde jag i stort sett ullkläder med underställ och tjocka tröjor. Så började jag plastbanta min garderob och planera inför långa äventyr, och genast insåg jag det briljanta med ullkläder. Nu har jag dem så väl i vardagen som vid träning. I denna första del av två hittar du kort fakta om ullen, och vad som gör att jag älskar kläder i ull.

Rulla till toppen