Recept: Busenkel Broccolisoppa

Döm om min förvåning när mina barn kom hem från förskolan en dag och sa: "Vi vill ha broccolisoppa". I den situationen kan man som mamma inte annat att göra än att leta fram ett recept och göra broccolisoppa!

Sagt och gjort, jag hittade ett som hette "Busenkel broccolisoppa" – perfekt! I vår egna receptbok har jag skrivit att receptet är från MerSmak, men när jag söker på namnet ligger det i receptbanken hos ICA. Och även om de har ändrat lite mängder så verkar det vara korrekt, så jag måste ha skrivit fel.

Vi brukar inte ha kräftstjärtar, då bara jag i familjen gillar det, men en bit bröd eller fröknäcke med smör och ost är gott till! Jag har även sett recept där man har i kokta ägg i soppan. Inte testat men det borde vara ett bra alternativ till kräftstjärtarna för att få i sig mer protein.

Kan oavsett varmt rekommendera denna rätt som varit en favorit i vårt hushåll sedan... ja det är då minst 5 år, men antagligen mycket mer!

Min receptbok ligger öppen på bordet med receptet Busenkel Broccolisoppa uppslaget

 

Busenkel Broccolisoppa

2 potatisar
250 g broccoli
12 dl grönsaksbuljong (jag tar 12 dl vatten och 2,5 msk Kung Markatta grönsaksbuljong i burk)
2 dl grädde
salt och peppar

  1. Skala och skiva potatis.
  2. Skär broccolin i bitar.
  3. Koka upp buljongen och lägg i potatisen och broccolin. Låt koka i 10 minuter.
  4. Mixa med stavmixer.
  5. Tillsätt grädde, koka upp och salta och peppra.
  6. Servera eventuellt med bröd och kräftstjärtar.

 

Har du testat? Vad tycker du? Eller har du något tips på ett gott sopprecept får du gärna tipsa i kommentar nedanför!

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.