Ett aktivt liv

The family out for a small forest adventure
Familjen på väg ut på ett litet skogsäventyr.

Jag trivs bäst när jag får leva ett aktivt liv. Och vad menar jag då med det? Tja, det handlar om allt från att sticka ut och upptäcka världen i löparskorna till att transportcykla och promenera till en mysig skogsglänta med familjen. Stort som smått.

Min motivation till mer strukturerad träning, lopp och liknande går upp och ner. Kanske främst i och med att min kropp har strulat ganska mycket i flera år nu. Ibland lägger jag strukturen åt sidan, till förmån för att lyssna på vad kroppen vill just då. Och ibland kör jag på, då jag vet att det bara är en tillfällig svacka och att det kommer vända snart.

On our way down from Skuleberget, High Coast / Höga Kusten.
Utsikten är spektakulär i Höga Kusten.

Är det något jag lärt mig under åren är det att saker och ting förändras. Konstant. Och det som är rätt idag är kanske inte rätt imorgon. Men oavsett vad som händer så vet jag att jag trivs bäst när jag får min dagliga dos rörelse i någon form.

Här hittar du artiklar som rör det aktiva livet på något sätt. Oavsett om det handlar om olika familjeaktiviteter, löpträning eller något annat kul. Förhoppningsvis kan det inspirera någon att se rörelse som glädje, och inte bara ett måste!

 • Uppför ett berg
  Först rensa och städa i lägenheten, och sen ge sig upp för ett berg, ta en glass och bara njuta av utsikten. Det är en finfin dag det! Det behöver inte vara mer komplicerat än så för att hela familjen ska få kvalitetstid tillsammans.
 • Mina träningskläder i ull
  När man pratar om ullkläder tänkte åtminstone jag tidigare i stort sett uteslutande på underställ och tjocktröjor. Så började jag plastbanta min garderob och planera för Gröna Bandet, och genast insåg jag det briljanta med ullkläder. Nu har jag dem så väl i vardagen som vid träning. I denna serie skriver jag om mina erfarenheter av att springa i ullkläder. I del 2 berättar jag om de plagg jag testat – och de jag vill testa.
 • Följ mig på 3 km skogsnjutning
  När jag skulle möta upp dottern som kom hem från skolan tog jag och Rusk en omväg i skogen på vägen dit. Här kan du följa med oss på cirka 3 km skogsnjutning!
 • Tre starka skäl att älska kläder i ull
  Förut likställde jag i stort sett ullkläder med underställ och tjocka tröjor. Så började jag plastbanta min garderob och planera inför långa äventyr, och genast insåg jag det briljanta med ullkläder. Nu har jag dem så väl i vardagen som vid träning. I denna första del av två hittar du kort fakta om ullen, och vad som gör att jag älskar kläder i ull.
 • Med våren kommer lusten
  Med vårsolen och värmen väcks mycket till liv. Såväl blommor som motivation! Jag kickstartade våren med ett långpass under solens varma strålar, och njuter av att känna lusten väckas igen.
 • Att hitta tillbaka till lugnet – en (kanske) oväntad vändning
  Efter helgen i Stockholm gjorde jag om min planering, som jag skrev om i förra inlägget, och det kändes bra. Men funderingarna fortsatte. Vad vill jag, och vad mår jag bra av – egentligen? Här berättar jag om det, och hur årets planering redan totalt vänts upp och ner.
 • Något på spåren efter intensiv helg
  Nu sitter jag här och tänker tillbaka, efter en intensiv och fantastisk helg. En helg investerad i mig själv. En helg då jag njutit av att bara vara själv, så väl som med nya vänner. Och ännu en helg full av lärdomar!
 • Planerar och drömmer om år 2020
  Ett nytt år. Ett nytt decennium. 2019 var ett bra år, om min känsla är att 2020 kommer bli ännu bättre. Att det är nu allt som byggts upp under så lång tid kommer börja ta fart. Här kan du läsa mina planer för och tankar om det nya året.
 • En återblick över 2019 – ett år fullt av lärdomar
  Så var året 2019 slut, och jag tittar tillbaka på mitt år för att se vad jag har hittat på. Det är så lätt att bli fartblind, och att glömma bort alla fantatiska saker man fått vara med om! Här berättar jag kort om mitt 2019 i bilder och korta texter.
 • Ramundberget till Grövelsjön – min första solotur i fjällen
  För att se vad jag har att vänta mig de sista dagarna på Gröna Bandet nästa år gav jag mig iväg till Ramundberget för att sedan springa ner till Vita- och Gröna Bandets 10 års-jubileum på Grövelsjöns Fjällstation. En härlig och lärorik resa!
 • Race Report: Ultravasan 45 – ett spontant långpass
  En fördel med att bo i Mora är att man kan spontan-anmäla sig till Ultravasan 45. Med 20 minuter till godo innan webbanmälan stängde, vid midnatt mellan torsdag och fredag, anmälde jag mig – till något som skulle visa sig bli en helt fantastisk dag.
 • En etta för tre i Grövelsjön
  I fredags åkte jag, maken och Rusk upp till Grövelsjön för lite avkoppling. Det blev två underbara dagar i vacker natur, och utan tidspress och mottagning på mobilen.