Ett samtal med IronCoach – om allt från skärmfrihet i sovrummet till visualisering inför resan

Häromdagen hade jag nöjet att få prata med Christian Malmström, aka IronCoach. Jag kontaktade honom i slutet av december och frågade om han hade möjlighet att coacha mig. Han hade tyvärr (för mig) fullt med kunder då han samtidigt jobbar heltid och har två små barn (imponerande!), men erbjöd en timmes coachning utan kostnad och självklart tackade jag ja!

Först kom vi fram till några saker jag ska göra för att underlätta för mig att lyckas få till min återhämtning och få i mig nog med energi. En sak vi pratade om var det jag skrivit om tidigare med skärmfriheten i sovrummet. Jag började ju med det för någon vecka sedan, men så hände det saker här hemma som ruckade på ”vanorna to be” och skärmen kom fram igen… SÅ! Nu ska skärmen bort, för jag märker ju att jag sover sämre igen nu när den är tillbaka.

Sedan körde vi lite visualiseringar av själva resan och sådant runtikring. Det var skönt att jag hade en rätt tydlig bild av hur jag vill att det ska kännas – även om jag var ganska usel på att förmedla den 😛 Det är alltid svårare att beskriva än att se och känna själv. Det här ska jag definitivt öva på för att kunna plocka fram när det är jobbigt eller när jag känner mig vilsen.

Vi avslutade med att diskutera lite kring träningsplaneringen. Bland annat lade vi in ett delmål till – att jag ska springa 3 + 2 mil två dagar efter varandra om ca en månad. Och så införde vi att jag ska köra liiite styrketräning i alla fall. Några övningar för mage och korsrygg efter några pass varje vecka, och så två veckor med lite mer träning av bål och ben lite längre fram.

Det är en tråkig anledning som fått denna insamlingskampanj att se dagen, men det är fantastiskt roligt att genomföra den.

Det jag tycker är så fantastiskt med att prata med träningskunniga människor som Mikael och Christian är att jag blir så inspirerad. De lyssnar, ställer frågor och får tankarna att börja rulla. Inte för att jag generellt behöver hjälp med att få tankarna att rulla, men att få dem att rulla på rätt sätt är guld värt! Så när jag avslutade samtalet med Christian (med löfte om att vi hörs igen) var jag full med träningslust och glädje inför äventyret under våren!

Det är en tråkig anledning som fått denna insamlingskampanj att se dagen, men det är fantastiskt roligt att genomföra den. Att träffa alla människor, att uppleva glädjen som träningen ger och möjligheten att få påverka – att göra en skillnad!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen