Vackert väder, mindre kläder – och ledset knä igen

I går kväll gick det knappt att få in ungarna när det var så härligt väder, och i dag kom försommaren och värmde alla frusna själar till liv igen! På schemat stod dubbelpass löpning, och först när jag skulle ge mig ut var jag på väg att ta på mig trekvartsbyxor (vilket kombinerat med de höga strumporna ger helt täckta ben). I sista stund bytte jag till korta tights – och jag är så glad för det!

Det blev alltså premiär för korta tights, och för solskydd då jag smorde in armarna och ansiktet. Jag börjar bli riktigt fräknig nu efter alla cykel och löpturer under starkare och starkare vårsol, men nu börjar det bli dags att smörja in sig. Solen blir ju som sagt starkare, och så är jag ute ganska långa stunder, så den tar rätt bra. Är dock än så länge bara brun i just ansiktet, inte på halsen, då jag ju haft hög krage och/eller halsduk i det kalla vädret 😛

Jag springer längs Gästrikeleden. Har Injinji kompressionsstrumpor, och mina Altra Superior 2.
Jag springer längs Gästrikeleden. Har höga sockor från Injinji, och mina Altra Superior 2.

Förutom det använde jag även för första gången någonsin självutlösaren på mobilkameran för att ta lite bilder under turen. Det var ju väldigt smidigt att den tar 10 bilder (jag ställde in den på 10 sekunder) så att jag hade någon chans att få en bild med det tänkta objektet med på bild 😛 Svårast var väl att ställa mobilen så att den inte rasade omkull, men det blev ju lite spännande bilder i alla fall. Ska bli kul att testa mer!

En del av dagens första tur gick längs Gästrikeleden. Vackra Moder Jord!
En del av dagens första tur gick längs Gästrikeleden. Vackra Moder Jord!

Nu var det länge sedan jag drack på mina pass. Dels har det ju inte varit så varmt och dels så har jag ju inte sprungit så långt, så jag har helt enkelt inte behövt. I dag däremot tog jag en av mina bältesflaskor i kamelen och fyllde den med sportdryck från sponsorn Tailwind Nutrition. Det räckte hela vägen, men jag hade gärna haft lite mer så nästa gång blir det nog båda flaskorna. (Ja, jag har ju vätskeblåsa också till kamelen, men tycker det är lite bökigt att hålla på och hänga upp den för torkning på nåt vänster efteråt så jag brukar undvika den när det går…)

Den första rundan för dagen blev 16 km, och efter löpningen körde jag lite styrke-/rehabövningar ute i solen. Några plankan, armhävningar, dips, enbensböj med fokus på stadga, draken och kompassen. Sedan blev det en välförtjänt lunch!

Grönt är skönt. På hemvägen strålade solen ikapp med det gröna gräset!
Grönt är skönt. På hemvägen från skolan och dagis strålade solen ikapp med det gröna gräset!

I morse cyklade jag som vanligt med barnen till skolan och dagis, men när jag skulle hämta fick jag lust att promenera i det vackra vädret. Man kan sätta ett hjul fram på cykelvagnen (som stod och väntade på dagis), men det är jättedåligt och liksom viker sig så man måste ändå balansera på bakdäcken. Så jag tog dotterns springcykel över armen och traskade iväg! Dottern cyklade glatt i början, men efter en liten stund tog energin slut och det blev sittstrejk tills jag till slut fick henne att sätta sig i vagnen. Jag gick dit på 30 min, och hem tog det ungefär 1 h 10 min, inklusive energipaus med jordnötter och sittstrejken 🙂

Promenaden hem från skola och dagis innebär största delen av tiden att dottern satt i vagnen (utan framdäck) och hennes cykel åkte där bak :)
Promenaden hem från skola och dagis innebär största delen av tiden att dottern satt i vagnen (utan framdäck) och hennes cykel åkte där bak 🙂

Nu är jag nyss hemkommen efter den andra löprundan för dagen. Den gick inte riktigt lika bra… Knät började protestera efter ca 5 km, så de sista 4,5 km blev det mer och mer gång. Till slut sprang jag bara i uppförsbackar. Kroppen var kanske lite trött efter första rundan, men sedan beror det nog mycket på att jag ju hela tiden tänker på det. Jag skulle behöva distraheras av annat mer när jag springer, typ prata i telefon med någon som häromdagen. Då kanske det går bättre. Kanske.

Andra rundan i dag var vacker, men knät strulade igen..
Andra rundan i dag var vacker, men knät strulade igen..

På tal om trött kropp så insåg jag i går när jag sprang att det ju inte är så konstigt att jag känt mig tröttare i benen nu under vintern-våren än jag brukar göra när jag springer. Förut brukade jag ju faktiskt inte cykla 14-15 mil per vecka utöver löpningen…

I morgon blir det i alla fall vila, då ska mina ben få ta det lugnt. Men först – en dusch och så hopp i säng!

Godnatt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen