Ja jäklar – det blev nytt personbästa igen!

Jag trodde absolut inte att jag skulle slå mitt personbästa i år igen – men jag slog det med nästan en hel minut! Den officiella tiden för mig på Vårruset i Gävle blev 26:20! Oväntat och så härligt!

Första 3 kilometrarna kände jag mig så stark, som att jag skulle kunna springa i den farten för alltid. Sedan dalade kraften ordentligt där kring 3,5 km och det kändes som att jag segade mig fram… Som tur var kom det energigivande musik längs vägen som pumpade upp krafterna igen. Det var totalt fyra band (eller var det fem?) som stod och spelade längs vägen och vid varje passering fick jag en energiboost, tack så mycket alla underbara musiker!

Jag spurtade den sista biten. Hade tänkt spurta längre, men missbedömde hur långt det var kvar. Nåja, jag är i alla fall grymt nöjd! 🙂

Och just ja, jag andades genom näsan typ hela vägen, säkert 90-95 % av tiden! En sak som jag dock kommer få jobba mycket med inför halvmaran är det här jäkla hållet. Det var på väg flera gånger nu, men jag höll det undan med hjälp av att fokusera extra på andningen och att stoppa in handen under revbenen (vilket dock inte är så lätt för musklerna som ju är som en vägg, kan man inte tro när man ser magen ^^ ). Är tacksam för alla tips på hur jag kan träna upp detta! Har aldrig haft problem med håll förrän Stockholm halvmarathon och nu känner jag av det nästan jämt… Suck.

Nåja, jag är taggad inför säsongen! Vi ses på vägarna!