Jag har krympt!

Häromdagen tog jag mina mått för första gången på länge. Jag har känt mig… fastare eller nåt senaste veckan. Kanske för att magen inte varit så uppblåst. Men till min besvikelse hade inte så mycket ändrats sedan senaste mätningen jag hittade i mobilen.

Det visade sig dock att den mätningen var från förra juli. Efter det hade jag ju 8 månaders uppehåll i löpträningen, och måtten från denna juli såg helt annorlunda ut. Ganska lika startmåtten faktiskt, vilka jag nyss hittade här på bloggen.

Nedan är mina mått för mars 2012 (startmått) – juli 2013 – juli 2014 – sept 2014. 

Bröstmått: 96 – 86 -87 -86 cm
Midjemått: 80 – 72 – 75 – 71 cm.
Magmått**: 90 – 79 – 84 – 78 cm
Stussmått: 100 – 96 – 100 – 96 cm

Så det har visst hänt en del i alla fall! Är även intressant att se hur snabbt jag föll tillbaka (även om jag ju inte bara låg på sofflocket), men också att det gick snabbare att nå samma siffror (och lite bättre) andra gången.

Vill också poängtera att jag inte är ute efter att se ut som en barbiedocka eller en fotomodell — det kommer jag aldrig göra. Jag vill bara må bra och att jag får en fastare kropp är bara ett tecken på att jag bygger muskler, det vill säga blir starkare, och är ett konkret sätt att se att jag tar mig framåt. Det är även intressant att se kroppen utvecklas på olika sätt av olika typer av träning.

Men nu tror jag det räcker med sådan mätning för min del. Den enda mätningen framöver blir minuter per kilometer!

Nu ska jag sova och ladda batterierna inför lördagens lopp. God natt!