Nytt personbästa på 5K!

I dag blev det ännu ett nytt personbästa på 5 km – 27:18 är den nya tiden att slå!

Den senaste veckan har jag möblerat om lite i träningspassen, och i går hade jag tänkt springa 6-7 km distans. Men efter en lång dag behövde jag en lugn ”biokväll” i soffan, så det blev inget. Körde i stället detta 5K pass, och hoppades kunna slå mitt PB. Och det gjorde jag minsann – med 46 sekunder! Härligt!

När det gäller löpdynamiken var det ungefär som jag trodde; ännu bättre än vanligt på kadensen (nästan bara på lila = bästa), sämre än vanligt på vertikala svängningsrörelsen (nästan bara blå = näst bästa) och bättre än vanligt på markkontakttiden (nästan bara grön = i mitten/3 av 5).

Medelpulsen låg på 174 bpm och maxpulsen var 191 bpm. Ganska nära när jag tog första PB denna säsong, på Vårruset (då hade jag 199 som maxpuls).

Kan tillägga att jag inte lyssnade på någon musik. Det verkar som att jag springer snabbast utan – då är det inget som kan störa min rytm. Visserligen kan musik vara gött när man är trött, men det gör ofta att jag lägger mig i fel tempo eller fastnar i ett tempo som är lägre än jag egentligen klarar av. Utan lägger jag mig så högt jag kan. Värt att tänka på.