Miljöpolicy

I min barndom var naturen en del av livet. Pappa jagade, fiskade och odlade det som mamma tillagade och tog hand om. Vi använde träd till värme (kombinerat med solfångare), möbler och köksredskap. Mamma sydde, stickade och vävde kläder och husgeråd. Det var nära naturen, med tacksamhet för naturen, och det var långsiktigt hållbart. Inte bara för miljön, utan även för människan.

I dag blir allt större, billigare och snabbare. Konsumtionen slår rekord för varje år. Samtidigt frodas psykisk ohälsa, sjukskrivningar och miljön förtvinar inför våra ögon.

Det här är något jag privat försöker påverka genom att köpa ekologiskt, äta mycket vegetariskt, planera mat, tänka igenom inköp, handla mer second hand, lära mig att släppa på krav, cykla eller springa istället för att ta bilen så ofta det går etc.

I företaget kommer jag också att jobba mycket med detta, bland annat genom det du kan se här nedan. För en hållbar framtid för såväl natur som människa. Många bäckar små.

Många bäckar små

 • Svenska företag med schyssta villkor

  Jag jobbar helst med mindre svenska företag, med passion för hantverket och sina produkter. Jag letar speciellt efter företag som lägger stor vikt vid miljöarbete och mänskliga rättigheter.

 • Lokala fraktalternativ

  Bor du inom 20 km från mig kan du välja lokal utkörning som fraktalternativ. Är det möjligt kör jag ut med cykel eller till fots, annars med bil (förhoppningsvis när jag har andra ärenden i området). Detta sker så snart som möjligt, senast inom 5 dagar.

 • Minimerar resor

  Genom att skicka platta produkter i blåa påsar från PostNord kan jag köpa in dem i förväg och om du väljer icke spårbar leverans kan jag posta dem i brevlådan några hundra meter från huset. Det gör att jag sparar in bilresor till och från ombud, och du får billigare och snabbare frakt. Win - win!

 • Hög kvalitet

  Jag väljer produkter av hög kvalitet, så att de kan förgylla din vardag längre och du behöver köpa nytt mer sällan. Bra för både natur och plånbok.

 • Jag har inte ständig rea

  Jag vill inte att du ska handla för att det är billigt. Jag vill att du ska handla när du hittar något du verkligen vill ha – och kommer använda!

 • Njuter av ett aktivt liv

  Genom att ta hand om min kropp och knopp håller inte bara naturen utan även jag bättre. Det är viktigt att ha kul och njuta av livet för att må bra. Min hållbarhet är också viktig. Och din!

Fler gröna idéer? Tipsa mig!

Jag gör såklart också mycket annat smått och gott. Och jag försöker alltid komma på fler sätt att gynna vår natur. Tipsa gärna mig genom att mejla mig om du kommer på något hejdundrande bra förslag!

Tipsa mig