Miljöpolicy

I min barndom var naturen en del av livet. Pappa jagade, fiskade och odlade det som mamma tillagade och tog hand om. Vi använde träd till värme (kombinerat med solfångare), möbler och köksredskap. Mamma sydde, stickade och vävde kläder och husgeråd. Det var nära naturen, med tacksamhet för naturen, och det var långsiktigt hållbart. Inte bara för miljön, utan även för människan.

I dag blir allt större, billigare och snabbare. Konsumtionen slår rekord för varje år. Samtidigt frodas psykisk ohälsa, sjukskrivningar och miljön förtvinar inför våra ögon.

Det här är något jag privat försöker påverka genom att köpa ekologiskt, äta mycket vegetariskt, planera mat, tänka igenom inköp, handla mer second hand, lära mig att släppa på krav, cykla eller springa istället för att ta bilen så ofta det går etc.

I företaget kommer jag också att jobba mycket med detta, bland annat genom det du kan se här nedan. För en hållbar framtid för såväl natur som människa. Många bäckar små.

  • Omsorgsfullt urval

    Jag väljer leverantörer med omsorg. Gärna lokala företag, närproducerade produkter och ekologiskt. Oavsett så väljer jag i första hand mindre företag med fokus på etik, miljö och med en personlig framton. Precis som jag själv vill framstå.

  • Hållbarhet för alla

    Hållbarhet är något som inte bara gäller produkter, utan även oss människor. För att vi ska hålla behövs omtanke för oss själva, aktivitet och återhämtning. Det är något som påverkar mitt sätt att se på livet och mitt arbete.

  • Minska svinnet

    Jag må ha en butik, men jag vill bara att mina kunder ska köpa det de kommer använda för att vi ska få bort "köp och släng"-kulturen. Att sälja små kollektioner minskar också risken att jag får ett lager som bara ligger och skräpar.