Om Lisa

En seriebild baserad på mig och min familj

Jag heter Lisa Kriga och är en svensk illustratör och kommunikatör baserad i Mora. Som du kanske har märkt, om du sett min portfölj och mina produkter, älskar jag det enkla och okomplicerade. Det operfekta som i sig blir perfekt. Detaljerna som lyfter helheten till nya nivåer.

Mina illustrationer skapar jag med penna och papper. Det gör att de får just den känslan, även efter digitala justeringar. Jag använder också det jag älskar och lyfter in de saker jag brinner för i mina skapelser, med en önskan om att göra skillnad - väcka en tanke, skapa diskussion, bidra till förändring.

Urval ut mitt CV

Kortfattad meritförteckning

Yrkeserfarenhet

Sedan december 2017 jobbar jag som marknadskommunikatör på företaget Moramast i Mora. Där gör jag allt från att assistera kollegor med presentationer, uppdatera hemsidan och produktdatabaser till att skriva artiklar, sköta våra sociala medier, designa trycksaker och skapa illustrationer.

Innan vi flyttade till Mora jobbade jag som webbutvecklare på en webbyrå i Uppsala i tre år. Tidigare har jag även till exempel jobbat som ekonomiassistent, butikssäljare och i kundtjänst.

Utbildning (urval)

Illustration, Berghs School of Communication, 202108-20211

Storytelling – for strategic communication, Nordic Business Institute, 201008-20120

Anatomi och fysiologi med inriktning på träning, Högskolan i Gävle, 201508-20160

Kandidatexamen inom Företagsekonomi, Uttagen på Södertörns Högskola, 200308-200703 (inklusive extra kurser)

Naturen och hantverk i mitt norrbottniska hjärta

Två av de saker jag brinner för är miljön och mitt ursprung. Kopplingen till naturen, småstäder, ”livet på landet”, hantverk och gemenskap. Att jag är norrbottning i blodet. Det är en kärlek jag vill föra vidare.

Läs mer om mitt ursprung och miljötänk