Tygpåsen I säsong med illustrationer med vår- och sommargrönsaker. Av Lisa Kriga.

Påsen för dina ekologiska grönsaker är här!

Observera att jag inte längre har en webbutik. Du kan dock köpa en tygpåse för 240 kr/st + eventuell frakt (under förutsättning att det finns kvar) genom att mejla mig på hello@lisakriga.se.

När jag gick kursen Illustration på Berghs School of Communication skulle vi i den sista illustrationsuppgiften ta fram ett koncept med en påse, en förpackning och en etikett. På grund av att jag tycker att miljön är extremt viktig att fokusera på (vem tycker inte det?) väljer jag alltid ekologisk och/eller närodlad mat när alternativet finns. Jag valde därför att göra ett koncept för en lokal ekologisk grönsaksbutik.

Påsen valde jag att göra som en tygpåse. För min del så är det viktigaste skälet att inte använda plastpåsar just att de är gjorda av plast. Om alla plastpåsar slängdes i soporna och förbrändes vore det väl en sak. Men så är inte verkligheten. Mängder av plast hamnar i naturen, och stannar där. Plast som hamnar i jorden och i havet, sedan i djur – och i oss.

Då spelar det ingen roll om det är återvunnen plast i din påse eller inte, så länge det är plast. Tanken var därför att butikens kunder skulle kunna plocka ner sina ekologiska lokala grönsaker i giftfria och långsiktigt hållbara påsar med ett snyggt och passande tryck på.

Jag blev väldigt nöjd med påsarna, och efter kursen kändes det tråkigt att bara släppa idén. Så även om jag inte har någon ekologisk grönsaksbutik tänker jag att det fortfarande finns människor som vill handla ekologiska grönsaker. Eller som kanske bara tycker att det är en snygg påse och använder den till något helt annat. Så jag valde att göra påsarna och sälja dem själv.

Tygpåsen "I säsong" med paprika och basilikablad

Först ut är påsen med en illustration av vår- och sommargrönsaker. Just här där jag bor, i Nusnäs utanför Mora, börjar det faktiskt kännas våraktigt till och från. Men än är det nog ett tag kvar innan det är meterologisk vår. I Luleå, där jag är född och uppväxt, är det nog ännu längre väntan. Men vi har ju ett avlångt land, och för en del är det redan dags!

Jag hoppas oavsett att du tycker om påsen lika mycket som jag gör!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen