Planerar och drömmer om år 2020

Det övergripande målet för detta år är att bli stark och smärtfri, samt att våga mer. Det här är året kommer jag ta mig an två mega-utmaningar, och det känns som att det är nu allt som byggts upp under så lång tid kommer börja ta fart. Om det händer får vi se, men det ska bli spännande i alla fall, och jag ser fram emot utmaningen – 2020!

Under 2020 kommer jag bland annat…

Fötter på gräsmatta

…gå kurs för fotens funktion

I januari ska jag gå en endagskurs för att förbättra fotens funktion. Som jag skrivit om förut är foten extremt viktig för så väl vardag som träning, så det ska bli väldigt spännande och nyttigt med denna kurs! Senare planerar jag även gå steg 2 och 3, när mina kropp är redo för det.

Uppvärmning på gymmet

…satsa på styrketräning

Jag har skaffat gymkort över vintern (åtminstone) och har äntligen kommit igång lite mer. Redan nu har jag kört tre veckor enligt Rumpbokens basprogram, och dagen efter fotkursen ska jag träffa Sirpa Felhendler. Sirpa är personlig tränare på Optimal Fysik på Kungsholmen i Stockholm och den som driver Prehabbloggen.se. Hennes specialkompetens är korrektiv träning, det vill säga att hjälpa nervsystemet att kommunicera och aktivera ”lata” och inaktiva muskler. Nu jäklar ska jag få ordning på det här, once and for all!

Logotyp för TEC 100

…premiära 100 miles

Vad jag tänkte på när jag anmälde mig till TEC 100, ett lopp som är cirka 16 mil, med tanke på min historia med löparknä etc.? Jag tänkte väl som vanligt: det löser sig. Och faktum är att jag tvivlar inte ett dugg på att jag kommer ta mig i mål. Tja, om inte löparknät sätter stopp igen såklart. Men som sagt, jag är fast besluten att få bukt på detta nu, efter fyra år hit och dit. Jag har bestämt – 2020 är året det händer!

Efter målgång i Björnfrossa 2018

…ta revansch på Björnfrossa Ultramaraton

Äntligen ska jag få springa Björnfrossa Ultramaraton igen! Sist var på loppets premiär, år 2018, och då fick jag gå halva loppet på grund av löparknät. Jag tog mig ändå runt alla 63 km, dessutom under mitt mål på under 10 h (med ungefär 5 minuter till godo). Nu vill jag ha revansch – jag vill springa hela loppet! Dessutom är det ett favoritlopp med helt fantastiska funktionärer ❤

Om min kusin Pia fortfarande hade levt skulle hon fylla 46 denna dag, nationaldagen. Jag springer för henne och alla andra som drabbats denna dag. #fuckcancer

Plakat för alla som genomfört gröna bandet

…springa/vandra Gröna Bandet

Den 1 augusti* ska jag och Rusk börja vår resa till fots genom svenska fjällen. Vi ska ta oss ca 130 mil från Treriksröset till Grövelsjön för att genomföra Gröna Bandet, och klarar vi det (klart vi gör!) kommer våra namn upp här på ”The Wall of Fame” vid Grövelsjöns Fjällstation. Du kan läsa alla inlägg som handlar om äventyret här under kategorin Gröna Bandet 2020.

* Som planen är nu, det kan komma att ändras.

Eld i vedspis

…fortsätta leta ”vår plats på jorden”

Utöver träningen hoppas jag att vi kommer hitta ”vår plats på jorden”, där vi kan leva, skapa, odla och bara vara. Stor mark, litet hus, snickarbod/skapandeverkstad, vedspis, bastu, självhushållning är ledord och drömmar.

Och en hel del annat som gror i tankarna!

Jag är säker på att det blir ett härligt – och utmanande – 2020!