Premiär på blodfritt spår

En till två gånger per vecka ska Rusk jobba, helst 1-2 timmar. Förra söndagen la vi ett blodspår som var ca 800-1000 meter långt med blod ca var 13:e steg, med två långa bloduppehållaoch tre vinklar. Det tog 13 minuter. Han gick det lite lugnare än vanligt, så det var nog åtminstone lite mer jobb för honom att ta sig i mål.

I ett försök att ge Rusk en större utmaning, och få en något nöjdare/tröttare hund, la vi igår ett ca 600 meter långt viltspår eller vad man kallar det. Alltså blodspår utan blod, bara klöv.

Vi filmade det hela med sonens GoPro för att kunna kolla efteråt. Väldigt kul att se! (Och kul att jämföra med hans första riktiga spår som vi också filmade! :P)

Han tappade spåret några gånger. Första gången upptäckte han det ganska snabbt och hittade tillbaka. Andra gången blev det ett låååångt irrande. Antagligen var det ett rådjur (eller något annat djur) som passerat där så att han blev lite vilseledd. Det var som sagt första gången han spårade utan blod, så han var ju tvungen att lära sig att följa rätt spår. Efter att ha försökt hitta tillbaka två gånger, letat i kanske 5 minuter, men gått tillbaka i samma vilsespår, satte vi på honom där han tappade. Och sen körde han jättefint!

Han saxade bitvis jättefint över spåret och man såg att han fick jobba mycket mer tekniskt korrekt. Tempot var också mycket bättre. Mer gångvänligt även om det var inslag av snabba språng ibland. Vid andra vinkeln tappade han lite kort men hittade snabbt tillbaka. Sen precis vid slutet gick han förbi spårslutet och irrade runt lite, men efter någon minut hittade han till slut målet!

I dag blir det ett kortare spår med blod, men det blir definitivt fler blodfria spår!