Premiärtur med kullan!

I fredags hämtade jag min nya cykel, sponsrad av Team Sportia i Gävle. Det blev en Cresent Åkulla, aka Kullan. En vit skönhet med 24 växlar och hydrauliska bromsar. Jag köpte även cykelskor och kombipedaler för första gången och i dag blev det premiärtur för dem allihop!

På väg att ge mig av...
På väg att ge mig av…

Vi var hos min syster i Stockholm så det blev 87,6 km runt södra Stockholm. Jag började med att ta mig till Södertälje. Efter lite felåkningar blev det 4o km ganska exakt. Där tog jag en ca 40-minuters lunchpaus och åt sushi vid vattnet i strålande sol. Sämre kan man ha det!

Utsikten vid lunchen. Sämre kan man ha det.
Utsikten vid lunchen. Sämre kan man ha det.

Efter Södertälje gav jag mig av upp mot Stockholm för att sedan svänga av ner tillbaka mot Farsta Strand igen. Efter Södertälje gick det dock mycket långsammare fram då jag fick stanna så ofta och kolla kartan, cyklade fel och höll på. I morgon ska jag cykla och handla lite och då ska jag även springa in och köpa en vattentät mobilhållare till cykelstyret så att jag kan kolla på kartan utan att behöva stanna eller krypa fram medan jag kollar på mobilen! Finns en för bara 79,90 kr på Kjell & Company så jag tänkte kolla in den. Med alla saker som behövs nu hoppas jag klara mig med den, även om jag generellt förespråkar att köpa högre kvalitet direkt för att slippa köpa nytt.

On the road again :)
On the road again 🙂

Jag hade sett ut en rutt som skulle bli 80 km ganska exakt, men det blev alltså mer än 87 km efter alla felåkningar och veländen hit och dit när jag inte riktigt visste hur jag skulle cykla. En skön runda var det i alla fall. Och jag var inte ensam, det var många som var ute och cyklade i dag!

Hur gick det då med skorna? Jo, jag lyckades vurpa tre gånger; två gånger i stort sett stillastående och en gång vid en vändning i lite uppförsbacke. Klant. Nåja, lite skrapsår och bulor passar väl bra på benen nu när det är vår 😉 Annars var de jättesköna på foten (förutom aningens hårda/höga bak vid hälsenan, men det ger nog med sig, blev inga skavsår i alla fall), och det var väldigt skönt att kunna trampa både upp och ner. Speciellt i backar och vid starter.

Och på tal om backar. Jag trodde aldrig att Stockholm var så backigt!! Det blev måååånga lååååånga backar 🙂

Men nu ska jag kasta mig i säng. Blivit en lång dag med sen kväll i dag. Godnatt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen