Välkommen!

Jag ute på långpass

Välkommen till min hemsida och blogg!

För mig kretsar livet kring familjen, skapande i olika former, gårdsliv (även om det än så länge mest är drömmar) och en aktiv vardag. Allting med ett fokus mot hållbarhet – för så väl miljön som oss som lever i den.

Här skriver jag om de olika delarna i mitt liv, och jag hoppas med det kanske kunna inspirera fler att bland annat låta bilen stå, röra sig lite mera och konsumera mindre.

PS. Jag håller på och funderar lite över hur upplägget på sidan ska vara, och om jag ska börja skriva på engelska också, så ha lite tålamod med mig ett tag framöver 😉 DS.

 • Uppför ett berg
  Först rensa och städa i lägenheten, och sen ge sig upp för ett berg, ta en glass och bara njuta av utsikten. Det är en finfin dag det! Det behöver inte vara mer komplicerat än så för att hela familjen ska få kvalitetstid tillsammans.
 • Mina träningskläder i ull
  När man pratar om ullkläder tänkte åtminstone jag tidigare i stort sett uteslutande på underställ och tjocktröjor. Så började jag plastbanta min garderob och planera för Gröna Bandet, och genast insåg jag det briljanta med ullkläder. Nu har jag dem så väl i vardagen som vid träning. I denna serie skriver jag om mina erfarenheter av att springa i ullkläder. I del 2 berättar jag om de plagg jag testat – och de jag vill testa.
 • Följ mig på 3 km skogsnjutning
  När jag skulle möta upp dottern som kom hem från skolan tog jag och Rusk en omväg i skogen på vägen dit. Här kan du följa med oss på cirka 3 km skogsnjutning!
 • Tre starka skäl att älska kläder i ull
  Förut likställde jag i stort sett ullkläder med underställ och tjocka tröjor. Så började jag plastbanta min garderob och planera inför långa äventyr, och genast insåg jag det briljanta med ullkläder. Nu har jag dem så väl i vardagen som vid träning. I denna första del av två hittar du kort fakta om ullen, och vad som gör att jag älskar kläder i ull.
 • Premiär på blodfritt spår
  I ett försök att ge Rusk en större utmaning, och få en något nöjdare/tröttare hund, la vi igår ett ca 600 meter långt viltspår eller vad man kallar det. Alltså blodspår utan blod, bara klöv.
 • Med våren kommer lusten
  Med vårsolen och värmen väcks mycket till liv. Såväl blommor som motivation! Jag kickstartade våren med ett långpass under solens varma strålar, och njuter av att känna lusten väckas igen.
 • Torp sökes!
  Vi söker med ljus och lykta efter en gård, tänk torp, där vi kan skapa vår egna lilla oas i Mora/Orsa. I mer än 6 år har vi letat, men nu börjar längtan bli för stor. Kommer inte torpet ut på Hemnet, får vi leta upp det! Läs mer om vad vi söker här, och tipsa oss gärna på torptips@lisakriga.se!
 • Att hitta tillbaka till lugnet – en (kanske) oväntad vändning
  Efter helgen i Stockholm gjorde jag om min planering, som jag skrev om i förra inlägget, och det kändes bra. Men funderingarna fortsatte. Vad vill jag, och vad mår jag bra av – egentligen? Här berättar jag om det, och hur årets planering redan totalt vänts upp och ner.
 • Något på spåren efter intensiv helg
  Nu sitter jag här och tänker tillbaka, efter en intensiv och fantastisk helg. En helg investerad i mig själv. En helg då jag njutit av att bara vara själv, så väl som med nya vänner. Och ännu en helg full av lärdomar!
 • Planerar och drömmer om år 2020
  Ett nytt år. Ett nytt decennium. 2019 var ett bra år, om min känsla är att 2020 kommer bli ännu bättre. Att det är nu allt som byggts upp under så lång tid kommer börja ta fart. Här kan du läsa mina planer för och tankar om det nya året.
 • En återblick över 2019 – ett år fullt av lärdomar
  Så var året 2019 slut, och jag tittar tillbaka på mitt år för att se vad jag har hittat på. Det är så lätt att bli fartblind, och att glömma bort alla fantatiska saker man fått vara med om! Här berättar jag kort om mitt 2019 i bilder och korta texter.
 • Ramundberget till Grövelsjön – min första solotur i fjällen
  För att se vad jag har att vänta mig de sista dagarna på Gröna Bandet nästa år gav jag mig iväg till Ramundberget för att sedan springa ner till Vita- och Gröna Bandets 10 års-jubileum på Grövelsjöns Fjällstation. En härlig och lärorik resa!