Torp sökes!

För att sammanfatta

  • Vi vill ha ett ganska litet och gammaldags hus.
  • Det bör finnas några ha mark med såväl åkermark som skog.
  • Gården bör ha uthus (oavsett skick), som exempelvis ladugård.
  • Gården ska ligga kring Mora med omnejd (helst Mora eller Orsa Kommun).
  • Vi söker MÖJLIGHETER!

Nedan kan du läsa mer detaljer, eller så går du direkt till kontaktuppgifterna.

Vad vi söker

Vi vill ha ett enkelt hus med ganska mycket mark. Om det har renoveringsbehov, saknar vatten och avlopp, och är vad i moderna mått skulle anses vara ”omodernt och litet” – då är det nog precis det vi letar efter!

Det måste finnas möjlighet att odla och ha djur, så det bör ha några hektar mark, såväl åkermark som skog. Vi vill därmed också gärna ha uthus av olika slag. De måste inte vara redo att börja använda direkt. Om det är något som behöver lite kärlek är det bra ändå. Och om det är möjligt att ha djur där i dagsläget är inte avgörande, bara det finns möjlighet att göra så att det går i framtiden.

Det handlar mer om möjligheter än om vad som finns i dagsläget.

En del saker är mer eller mindre starka önskemål, som att det helst ska finnas murstock – och finnas, eller gå att sätta in, vedspis. Dessutom älskar vi till exempel trägolv, gamla skafferier som man kan gå in i och jordkällare. Vi kan dock fixa det sen – det handlar mer om möjligheter än om vad som finns i dagsläget. I slutändan är det mycket känslan som avgör.

Platsen för vårt torp

Gården ska ligga i Mora med omnejd, helst i Mora eller Orsa kommun. Helst vill vi kunna åka till Mora med buss, och vi vill gärna bo i en by med god sammanhållning. Att kunna ta hjälp av, och hjälpa, varandra är något vi tror på. I Orsa har vi funderat en del på området kring Stackmora och Skattungbyn. I Mora har vi kikat en del på någonstans mellan Mora och Älvdalen, till exempel Gopshus. (En bonus vore att bo i närheten av paddlingsbart vatten!)

Tipsa oss!

Har du kanske en gård i släkten som bara står och förfaller, är det dags för dig att flytta eller vet du om ett tomt hus som du tror skulle passa oss? Alla tips är välkomna!

Maila mig på torptips@lisakriga.se.