Tailwind Nutrition ger mig energi

Nu är det klart att Tailwind Nutrition kommer att sponsra mig med sportdryck under min träning och resan genom Sverige!

Eftersom att min mage brukar vara ganska kinkig har jag aldrig använt mig av sportdryck. Inför Stockholm halvmarathon testade jag, men nej, det gick inte.. Jag blir bubblig på en gång så att det liksom stockar sig i halsen. Nu kan jag ju bli bubblig till och med om jag dricker vatten så det beror ju även på annat, säkerligen till exempel hur mycket luft jag sväljer när jag dricker så det är bättre om jag går/tar det lugnt när jag ska dricka. Men har jag druckit sportdryck blir det jättebubbligt direkt.

Därför var jag lite tveksam när jag fick erbjudandet om sponsring av sportdryck, men tänkte att jag kan ju testa. Tailwind Nutrition sägs vara skonsamt för magen då det endast är gjort på naturliga ingredienser, och är skapat för att användas under extremt långa utmaningar och därför måste vara snällt. Kanske skulle det funka.

Så Alexander Malmström på Tailwind Nutrition skickade mig några prover så att jag kunde testa, en av varje smak och sort. Det vill säga vanliga sportdrycken i smakerna Naked Unflavored, Mandarin Orange, Lemon och Berry, samt den sorten med koffein i smakerna Raspberry Buzz, Tropical Buzz och Green Tea Buzz.

Första testet var under 45 km cykling inomhus i torsdags, då med smaken Berry. Jag tänkte att jag börjar med en aktivitet utan så mycket studsande, något som också antagligen gör att det lätt blir bubbligt. Och det gick utmärkt! Jag drack drygt 5 dl – och inget bubbel. Den enda skillnaden från tidigare långpass (som varit kortare) var att kroppen kändes piggare än vanligt efter passet. Den kändes faktiskt precis likadan efter passet som innan – inte minsta trötthet i benen. (Och nä, jag cyklade inte långsammare utan till och med aningens snabbare än tidigare pass.)

Sportdrycker är väl sällan goda, och ofta sliskiga och läbbiga, men den här var väldigt mild i smaken. Som utspädd dricka. Men ta det som något positivt! För det var inte sliskigt och kändes fräscht till skillnad från alternativen. Dessutom är det ju fantastiskt skönt att den löser upp sig helt i vatten så man kan till och med ha den i vätskeblåsan! Något jag testade under söndagen, då med smaken Lemon, under ett 20 km långt löppass. Jag drack då ca 3,5 dl och det fungerade också utmärkt! (Jag behöver inte dricka lika mycket då jag springer, och speciellt inte nu när det är vinter.)

Så nu är det klart att Tailwind Nutrition kommer att sponsra mig med sportdrycken jag behöver under träningen och utmaningen i och med Kriga mot ALS! Jag tackar och bockar, för en av de största utmaningarna kommer som jag sagt tidigare att vara att få i mig nog med energi.

Det ska bli spännande att testa de andra smakerna också, och koffeinvarianten! Jag återkommer med favoriterna under Träningsdags.

Tack Tailwind Nutrition för att ni är med och krigar mot ALS!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *